Kødfri mandag Sweetpotato Rösti

Osso Buco og Jordskokke salat

460a6542-422c-4659-aaee-6122a26f89c2

Det her erjo simre retten over alle,og jeg er vild med den, den er så kraftfuld og pakket med fantastisk smag. Det møre saftige kød, den helt utrolige skysauce, det er et konge-måltid.

Jeg har lavet den med min nye jordskokke salat,fordi at de to meget forskellige strukturer passer fantastisk sammen, og den nøddet smag fra jordskokker og fra den lagret parmesan i flager, gør bare et eller andent- Den er ikke svær at lave, det er tålmodigheden som prøves af .

 

1 kg ossebuco

1 dl hvedemel

2 spsk. olivenolie

2 spsk smør

salt

peber

paprika
2 bladselleri
2 persillerødder
2 gulerødder
1 dåse tomat pure
2,5 dl rødvin

1 ltr. vand måske lidt mere.
Laurbærblade
Merian (gerne frisk)
Timian (gerne frisk)

Jordskokke-salat

300g jordskokker
300g hvidkål
Persille
80 g Parmesan
Citron
Salt
Balsamico glace

Sådan gør du;

Start med at blande melet med salt, peber og paprika, ca 1/2 teske af hver. Vend dit kød heri , find en stor gryde frem, kom 1spsk olie og 1 spsk smør i og brun godt af heri. Tag kødstykkerne op efter at være blevet brunet godt af på alle sider.  Kom nu resten olie og smør i og svits dine grov snittet grøntsager af heri. Læg nu dine brunet kødstykker i gryden til grøntsagerne, kom så hakket tomater i og vend godt rundt, og ved høj varme, så rødvinen i, efterfulgt af vand, det skal næsten være tildækket af vand. Læg urter og laurbærblad i, og lad det simre under låg  eller i ovn 2,5 time.

Efter 2,5 time hælder du den kraftfulde sky fra, gerne over en si og over i pande, kog den lidt ned, og stik den en spsk. is kold smør-

d0314c4f-7158-4150-ba9b-1a53dfdb4897

Jeg laver mine i ovn i bradepande, pakket godt ind i folie, og min slagter har nogle super flotte store ben, med masser af kød. Husk at gemme fond, gerne på frost, det er den bedste til supper og saucer.

Imellemtiden kan du på din foodprocessor snitter skiver af jordskokker til salaten, vasker og skrubber mine grundigt, du kan skrælle dem. Pres citron saft ud over og stil på køl til du skal bruge dem. Klargør din parmesan ved at høvle flager til du skal anrette. Husk at afslutte med balsamisk glace, hakket persille og frisk kværnet peber.

Jeg har anrettet med lidt grønt fra gryden sammen med salaten.

 

Hf1-2 Tomat, persillerod, bladselleri, jordskokker

Hf3 osso buco

Hf4 ingen

Fedt 3 1/4 spsk. fordeltpå smør, olie, parmesan

8b96e818-f5b7-4cb1-8ef8-161fde1c6284f6e55992-1e2e-46b0-a6ec-957c807be228

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kødfri mandag Sweetpotato Rösti