Oksehaler, lækker simre gæstemad – Gastrosita
Sweetpotato vafler "Sense"

Oksehaler, lækker simre gæstemad

img_0432

Jeg husker som barn at min mor og far lavede oksehalesuppe, og i en alder af 11 var ordet hale lidt svært at få ned…. seriøst og bogstaveligt talt.

Det har heldigvis ændret, sig med årene og sammen med min passion for at lave mad, og udforske råvarer. I lang tid lavede jeg den traditionelle oksehale suppe, så så jeg et opslag på Instagram med asienstyle oxtail, det skulle prøves, så smagte jeg pho oxtail suppe… Hvis du ikke ved hvad Pho er, så er det, den bedste nudelsuppe som findes og den er vietnamesisk, den kommer snart på bloggen… De asiatisk oksehaler, var lækre og fedtede på den helt rigtig yummy in my tummy måde. På programmet er også en mexicansk oksehale ret, som skal i små lækre bløde tacos.. men først skal i have opskriften på de her, og tro mig, de bringer stilhed ved bordet, og et OMG .

Lige et lille tip, jeg køber hos slagteren, også skære han dem i skiver ved leddet, jeg får altid charmeret mig til de store skiver og gerne et par ekstra, de helt små, fryser jeg og bruger til fond……. Hvis du kun servere denne ret skal du beregne 2 store pr. person.

Til 4 personer

Marinade

1,2-1,5kg oksehaler

2 spsk soya

2 spsk. Worchester sauce

2 spsk æblecider eddike

1 spsk løgpulver

2 spsk knus hvidløg

1/2 tsk allehånde

Frisk kværnet peber

1 spsk sellerisalt

Stegning og brasering

4-5 spsk. oliven olie

2 bladselleri stilke

2 gulerødder

2 jordskokker

1 skarlottelog

2 fed hvidløg

3 llaubærblade

2 stilke citrontimian

1 1/2 dåse tomatpure

2 spsk brun farin

2 dl rødvin

5 dl oksefond

 

Start med at blande alle ingredienser til marinaden og vend grundigt alle halestykkerne her i, lad halerne marinere minimum 3 timer, gerne natten over.

Rengør og snit alle grøntsager i tern.

Kom Olie og smør på en dyb sauterpande eller gryde og brun hvert hale stykke grundigt af på alle sider. Tag hale stykker op og placere i en en skål, og hæld kødsaften og fedtstof over, brug nu samme pande til at svitse løg, hvidløg, gulerodstern, snittet selleri og jordskokke tern. Nu kommes tomatpure ned i panden til grøntsagerne, sørg for at svitse tomat pureen godt af, de frembringer en speciel sødme kom så brun farin ned i og lad det smelte, placer så alle haler ned i grøntsagerne og husk at hælde alt væske med. Nu hældes rødvinen på, lad den koge af, det ca 1 min. Så hældes oksefond på.

Klip en cirkel ud af bagepapir og placer ovenpå sådan at den dækker hele overfladen, ovenpå placeres låget til panden, skru ned på lavt blus og lad det simre i 2.45 timer.

Server med perlebygotto eller rodfrugte mos.

 

Rigtig god fornøjelse

 

 

7 kommentarer

 • Line

  Hvorfor klipper du et stykke bagepapir ud? Jeg påtænker at bruge min stegeso i støbejern. Ska jeg mon stadig klippe bagepapir til det?

  Mvh Line

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • gastrosita

   Jeg gør det for at holde på smagen, og intensivere simring

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte Nielson

  Jeg havde ingen oksehaler. Så jeg skar en bov i grovestykker og fulgte ellers opskriften. Det smagte fantastisk. Mødet var lækkert mørt og sovsen, den bedste jeg har smagt. Mine gæster var meget glade for retten.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • gastrosita

   Det lyder som lækkert, tak for feedback og tak fordi du følger

   Bedste hilsner

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte Nielson

  Har du opskriften på perlebygotto?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gustavo Woltmann

  Lækker opskrift! Den må jeg teste en dag.

  Gustavo Woltmann

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • gastrosita

   Det lyder som en rigtig god ide Gustavo, rigtig god søndag…

   Bedste hilsner

   Gastrosita

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sweetpotato vafler "Sense"