Soya marineret lår med rice`n peas

Nachos salat

af96dbdb-7e20-40ba-a8fa-2670c0f2c6e2

I får lige denne opskrift i god tid, ikke fordi den er vanskelig, men fordi den er super lækker og nem, og perfekt at lave sammen med sine børn.

Vi anretter altid på et stort fad med salsa og lime fraiche “on the side som man siger”

Har du helt små vildbasser med i køkkenet, så find en stol eller skammel de kan sidde på.  Olivia sad på bordet da hun var tre og skulle være med. Så fylder du din køkkenvask eller helt rene opvaske balje/stor skål med vand.  Giv dem icebergsalaten, og vis hvordan man piller bladene af og ligger i vandet. Det er aldrig for tidligt at fortælle om hygiejne og rengøring af grøntsager. Plus så synes alle børn jo alt er sjovt med vand, så det er en fremragende måde at gøre dem interesseret.

De lidt større kan sagtens, dræne bønner og komme i en sigte og skylle, samt brune kødet af på en pande samt tilsætte krydderi.

Tag den tid det tager og nyd at se dine børns stolthed lyse ud af den. Jeg ved godt det går hurtigere og nok er nemmere at gøre det selv,men ligesom vi vores børn også skal lære at det nemmeste og hurtigste ikke altid er det bedste, så skal vi også lære at give slip.

Vi får som nævnt også salsa til, det er et lille ekstra pift.

 

**Bemærk at salsa og nachos ikke er på indkøbslisten til Sense madplan uge 3. En lille forglemmelse

Nachos salat; 4 personer 20 min

400g økologisk hakket okse

200g Nachos

1 pose taco krydderi

1 dåse røde bønner

1/2 spidskål

1 iceberg

2 gulerødder

1/2 agurk

1 rødløg

1 avocado

2 lime

8 spsk. revet cheddar

8 spsk. fraiche 6%

 

Sådan gør du;

Skyl og vask alle grøntsager, gulerødder skrælles og rives groft, salaten kan enten rives i mundrette stykker eller snittes, snit spidskål fint, agurken skæres i halvmåner, skær løg i tynde ringe. Avocadoen skæres i små tern.

Bønner drænes og skylles. Vend alle grøntsager med bønner og saften fra en lime og et drys salt og peber.  Anret på et stort fad. Brun kødet af på en sliplet pande/teflon. Tilsæt taco krydderi og lad det steg 5-7 min, husk høj varme, og vend ofte rundt. Hæld kødet over salaten , anret med nachos Chips og revet cheddar.

 

Jeg synes det passer meget godt med at på min tallerken lå der ca. 1/4 del af fadet. Du kan ikke se det på billedet, men jeg flækkede en agurk i på langs og i 4 stænger, så delte jeg fadet op i 4 , ved at lave et kors på fadet.

Jeg fik ikke spist hele min firkant, men så er det godt jeg har en mand som kan 😉

 

Hf1-2 spidskål, iceberg, rødløg, agurk, gulerod

Hf3 hakket okse, røde bønner

Hf4 Nachos

Fedt 2 spsk revet cheddar og 1/4 avocado = 1/2 spsk fedt

 

1 kommentar

  • Lina

    Taaarrrkkk 😊 min søn var super glad for de soya marineret kylling, vi er så ikke glade for kyllingben, så brugte bryst, super lækkert 😍

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Soya marineret lår med rice`n peas