Mormors millionbøf m/mos – Gastrosita
Rødbede salat m/Tahini dressing og kikærter

Mormors millionbøf m/mos

47313c27-57d9-4051-8ffd-9bd2b7758115

Tirsdag Sensekasse madplan;  Mormors millionbøff m/cocktail pølser og mos

Det er mere end 28 år siden jeg sidst har fået denne ret, min mormor lavede den, også min mor. Jeg har aldrig lavet retten før for min familie. Så nu skulle det være, oprindeligt tror jeg det er en ret fra husholdningsskole . Jeg husker også at have lavet det i hjemmekundskab. Det er god børnevenlig ret. Mosen er en skøn måde at få masser af grønt i måltidet.

Denne millionbøf har rigtig godt med super fint snittet champignong, som giver en god umami smag til retten. Gulerødderne er skåret i sirlige små fine tern. Den skal have lov at koge/ simre i 35-40 min.  Oprindeligt er det bladselleri som er  i, men for at minimere i gradienter, så bruger vi også fint skåret pastinak i saucen. Det skal ikke svømme i sauce. Det skal være en tæt pakket, lækker fyldig kraftig sauce…. og i skall ikke spise op, i skal nemlig bruge resten af millionbøffen til en Sloppy-Joe tortilla pizza på torsdag, og den  kan i også roligt glæde jer til….. den er smovse sovse lækker…

Nu skal vi lave million bøf.

 

Ingredienser 50 min, 4 personer + rester til torsdagens ret
500g hakket okse
1 pakke cocktail pølser
1 løg
1 gulerod

1 pastinak
3 spsk oliven olie
200g champignon
1 lille dåse tomat pure
2 laurbærblade
Salt
Peber

1 ltr. Vand
Okse bouillon
1 blomkål
4 pastinakker
1 bage kartoffel
5 spsk smør

Løg, gulerødder, pastinak skrælles og snittes i små sirlige tern, det samme gør champignonerne. Størrelsen er ca. 1/2c, x 1/2 cm. Svits det af i olien, tag grøntsagerne op, og brun kødet rigtig godt af sammen med salt og peber. Og jeg mener brun det godt af, laf værre med at rode rundt i det. Det skal brunes af. Komm så tomat pure i, vend rundt, så grøntsagerne tilbage gryden. Vend det hele rigtig godt rundt. Tilsæt så vand og boullion, laurbær blade og lad det  små koge i 35 -40 min. Har du en time, så lad det simre i en time. De sidste 15min skal pølserne simre med .

I en anden gryde kommes små pastinak og kartoffel tern. Lad det koge i 10 min før du tilsætter blomkål skåret i mindre stykker inklusiv stok. Lad det koge med i 10 min. Hæld vandet fra og damp det af i gryden. Tilsæt så smør og mos med en grov moser, det skal ikke være pure.

Min Sense portion:

2 grydeskeer med top, md mos, toppet med to grydeskeer millionbøf. Og 4 skiver syltet rødbede

Hf1-2 champignon, pastinak, gulerod, løg, blomkål, syltet rødbede

Hf3 hakket okse

Hf4 Der er 1/4 håndfuld pr. Person

Fedt: 2 spsk i fordelt på smør og olie

e87e2560-3da5-4ad8-be8d-5316ad423765

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rødbede salat m/Tahini dressing og kikærter