Indkøbsliste til Sense Kure madplan uge 41

Mørbrad m. Svampe sauce og hasselbagte rødder

132054fb-6613-48be-b8f3-914b90e1713e

Mørbrad m/ hasselbagt pastinak champignon sauce og salat

Lad os bare hoppe ud i det, og få lavet dagens ret.

 

Du skal bruge;

1 svinemørbrad
Salt
Peber
Paprika
1 spsk smør
1 spsk oliven olie
1/2 løg
300g champignon

2 spsk. Olivenolie

tørret timian
4 store pastinak
4 gulerødder
200g grønnebønne
8-12 små kartofler
1 spsk. Grov sennep
600ml fløde
3dl vand
1 spsk. Hvedemel
1 bakke blandt salat fx. Med feldtsalat, cikorie og frise
2 spsk. Balsamico
1 spsk. Acaciehonning
Salt peber

Start med at skrælle dine pastinakker, placer pastinakken i mellem 2 skærebræt, og skær nu dine riller i pastinakken. Del dine små kartofler i halve. Penselpastinakken og kartofler med de 2 spsk. Oliven olie, krydre med salt og tørret timian. Bag i ovnen i 40min, når der er 20 min tilbage sætte mørbraden ind og steger med i 15min, men først skal den lige soigneres, dvs hinder, sener og bimørbrad fjernes. Jeg kaver faktisk et spyd med mørbrad tern ud af bi mørbrad til Olivia. Pensler det med soya og olie også i ovnen i 7min. Hun elsker mad på spyd.

Efter du har soigneret mørbraden, krydres den med salt, peber og paprika og brunes af i 1 spsk.olie og 1 spsk smør på panden, ca 2 min på hver side. Tag mørbraden af panden, men smid ikke købsaftale og fedt stof væk.

Snit dine champignon i skiver. Kom dem på panden sammen med lidt salt og fint snittet løg, svits, jeg ved godt det virker som om der ingen fedt, er, men bare rolig, svampene smider saften om lidt, efter ca. 2-3 min. Efter 2-3 min kold Iben spsk. hvedemel ned til champignon vender godt rundt, også hælder du de 3dl vand over, og grovsennep,  lad det koge op, og hæld så fløde i. Lad det simre i 7-8min. 1 Smag til med salt og peber.

I en kasserolle bringes let saltet vand i kog, og de skrællede gulerødder koges i 6 min, så kommes de grønne bønner og forårsløg i og koger med i to.

Bland dine salater i balsamico og honning som er rørt sammen.

Husk at lade mørbraden hvile 5-6 min før du skærer den i 3 cm tykke skiver.

182dcb2d-3c7c-40bc-9bf8-6bc4b1f1e731

På min tallerken er der i bunden 3,5 spsk champignon sauce, 3 skiver kød, en pastinak, 2 små kartofler, 1 gulerod, et forårsløg, 8-9 bønner. Samt lidt blandet salat.

 

Min Sensekasse ser således ud;

Hf1-2 blandet salat, pastinak, bønner, forårsløg og gulerod

Hf3 120g mørbrad (3 skiver)

Hf4 2 små kartofler

Fedt 3 spsk. Fordelt på fløde, olie og smør

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Indkøbsliste til Sense Kure madplan uge 41