Boller i karry m/sorte ris og blomkål

Mine favorit rejer #stickyshrimps

 

img_2459

Sticky shrimps aka mine Favorit rejer

Sense madplanen tager os mange steder rundt om i verdenen, og de næste to dage er vi et smut i Asien. Og i dag starter vi med en af mine favorit opskrifter. Retten er ret hurtigt lavet, så snart rejerne er marineret. Og mens de marinere kan du jo passende snitte grøntsager.

Du skal bruge til 4 personer / 40 min.:
400g Tiger rejer
0,8dl Soya
3 spsk. Honning

4 spsk. Smør
1 citron
3 fed hvidløg
1 spsk. Sesam
3 forårsløg (det er til at komme på toppen)

 

Stegte grøntsags nudler

1/2 hvidkål
1 løg
2 fed hvidløg
1/2 bakke bønne spire
3 forårsløg
3gulerødder

1 dl ærter
3 spsk. Oliven olie eller kokos
2 spsk. Soya
1 spsk. Frisk revet ingefær

Top med ristet sesam og frisk koriander

I en lille skål blandes soya, saften fra citronen, knust hvidløg og honning. Halvdelen af marinaden kommes over de optøet og afdryppet rejer. Jeg gør dette i en frysepose. Lad rejer marinere 30 min på køl.

Skyl og snit alle grøntsager. Jeg bruger mandolinjern, så går det lyn hurtigt.  Riv ingefær og hvidløg på den mindste side af et rive jern. Snit forårsløg og evt. rød chili, hvis du/i er til spicy nudler.

Opvarm nu din wok eller pande rigtig godt, kom olie på sammen med knust hvidløg, ingefær, løg svits. Så kommes soya på efterfulgt af gulerødder og kål, vend effektivt rundt. Det skal kun stege 4-5 min. Lige inden servering kommes ærter og bønnespire i.

img_2463

I en pande smeltes smørret , dræn rejer for marinade. Hvis ikke, vil rejerne blive kogt i stedet for stegt, også for du ikke sticky rejer. De skal steges ca. 1,5-2 min. Kom så den anden halvdel af marinaden på og skru helt op for blusset i 2 min. Og vend rundt. Top med hakket forårsløg og sesam frø.

De færdig grøntsags nudler toppes med rejer og sesam.

img_2462

Jeg lagde lidt æggenudler i kogende vand, til manden og datteren, men på min tallerken var der følgende.

3 store håndfulde wok grønt og en håndfuld rejer (ca. 12 stk)

Sensetallerken:

Hf1-2 wok grønt

Hf3 rejer

Hf4: Honning

Fedt: sesamfrø, smør og kokos olie totalt 2 spsk.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Boller i karry m/sorte ris og blomkål