Ægge kage med røget laks, grønne asparges og cremefraiche

Min Sense kur madplan uge 25

img_0138

Så er sommerens sidste Sense madplan klar. Den afsluttes med en lille konkurrence, hvor du kan vinde et signeret eksemplar af “Festlige retter med Senes”

Jeg har nemlig tænkt mig, at bruge sommeren på, at udvikle spændende retter “på ferie med Sense”, og Sense madpakker og picnic retter

Først,  her er uge 25’s råvarer

 

Madplan uge 25

Mandag: Grillet medister i svøb og sød kartoffel
500g medister
5 skiver bacon
2 store sød kartoffel
1/2 pose frisk baby spinat
4 jordskokker
2 håndfulde grønne bønner
3 forårsløg
2 spsk solsikke kerner
2 spsk æblecider eddike
2 spsk oliven olie
Salt
4 spsk fraiche 5 %
Persille
Salt og peber

Tirsdag: avocado og rejer salat
400g rejer
2 avocadoer
1 bndt grønne asparges
1 bk blandet salat blade
1 dusk dild
Rød skovsyre
1/2 citron
2 spsk ketchup
1 tsk Sukrin gold
Salt
Peber
Paprika
8 spsk fraiche 5%
2 spsk Mayo

Onsdag: Kulmule gul thai karry og kokos
500 g kulmule
2 spsk. Thai gul karry
1 lime
3 kefir lime blade
1 grøntsag boullion
2 dl vand
1 dåse kokos mælk
4 tsk. Sesam
2oo g spinat frossen/ frisk
2 gulerødder
200 g suger snaps (frost)
1 Blom kål
2 dl ris


Torsdag: Portebello bacon cheese burger

500g hakket okse
4 skiver bacon
4 skiver cheddar
4 portebello svampe
1/2 iceberg
1 rødløg
4 syltet agurker
Ketchup

2 spsk. olie


Fredag: Grillet porchetta m/ fløde kartofler og bælg salat (6 personer)

1000g svineslag
1/2 håndfuld timian
10 salvie blade
1/2 håndfuld persille
1/2 håndfuld bronze fennikel ( hvis du har i haven)
2 bage kartofler
1 blomkål
1 løg
1 fed hvidløg
1 dl hytteost
1,5 dl fløde
2 æg
Muskat nød
Salt
Peber

Lørdag: Grillet spidskål, Deller på spyd og tahin dip
200g oksefars
200g kylling fars
1 tsk. salt
1 tsk. røgetpaprika
1/2 tsk. frisk kværnet peber
1/2 tsk. gurkemeje
1 tsk. spidskommen
1 knivspids kanel
1 spsk. løgpulver
1 spsk havregryn
1 spsk. hvedemel
1/2 dåse kikærter + 1/2 dl af væsken fra dåsen (kikærtevand)
2 spsk. tahin
1/2 fed hvidløg
1/2 tsk. gurkemeje
1/2 tsk. spidskommen
1/2 tsk. stødt koriander
1 – 2 spsk. Citron saft
1 spsk. bearnaise essens
1 spsk mayonaise
1/2 tsk. dijon senep
1 tsk. tørret estragon
1 spsk hakket frisk estragon
1 spsk. hakket kørvel
1 spidskål
2 spsk olie
1/2 citron
salt og peber
Søndag : Vind Kogenbogen “Festlige retter med Sense”

I dag bruger du resterne fra denne uges madplan, jeg bruger mine på salater, wok, lasagne, pizza og om vinteren supper..

Vil du vinde kogebogen, skal du her på bloggen skrive nede i kommentar feltet, hvad din favorit opskrift er fra Gastrosita. Det samme gør du på Facebook, del og like “Min Sense madplan uge 25” konkurrencen kører fra 19. Juni til 5. Juli

9 kommentarer

  • Marianne

    karbonader med grøntsagsbernaise er helt fantastisk – mums siger jeg bare

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line

    Sensekur madplan ostekål og laks. Den første ret jeg lave fra din side og den jeg vender tilbage til, og så er den så let at lave og kraver ikke så meget at lave.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anja

    Pitabrød med kebab .. Er fuld af smag og alle herhjemme er vild med det( og en god måde at få tømt grøntsagsskuffen)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • gastrosita

      Fedt, du er kommet i konkurrence puljen;-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • gastrosita

      Tillykke Anja, du er vinderen af konkurrencen, vil du sende mig din adresse så kvittere jeg med en kogebog .

      Bedste hilsner

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lars

    Hvor personer er dine retter til??

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Susanne

    Jeg elsker Varm røget laks m røgcreme og bønne salat, den ret kan bruges både til hverdag og fest. Virkelig smagfuldt. Stor ros til dine inspirerede menuer, føler ikke jeg er på kur.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • gastrosita

      Det er da bare pragtfuldt at få sådan er dejlig ros, jeg er også stor fan af den varmrøget laks. Prøv endelig også med makrelfileter… det smager også skønt.

      Dej lig søndag til dig

      Bh Laila

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ægge kage med røget laks, grønne asparges og cremefraiche