Indkøbsliste til Sensekur madplan uge 32

Mezze “tyrkisk tapas”

img_0274

Jeg eeeelsker at sidde og nippe og spise og smage, skål, grine og rå hygge med gode venner. Specielt rundt om et veldækket bord med små retter. Den glæde vil jeg gerne dele med jer. Så her er 5 fantastiske opskrifter på tyrkiske Mezze.

Jeg fylder op med lidt pita brød, surdejs baguette, oliven, mine semi tørret tomater og et par skiver grillet ost. Brødet er mest for gæsternes skyld, oliven synes jer er super lækkert og tæller jo som fedt når vi taler Sense.  5 oliven = 1 spsk.

 

img_0273

Zuchini kager m. Feta creme, Rosmarin rødder , Grillet peber humus, Lammekoteletter

 

Squash/Zuchini kager

2 zucchinier eller squash

3 æg

2 tsk. salt

6 spsk. parmesan

3 spsk. Revet cheddar

2 spsk. mynte

3 spsk. løg

3 spsk. Rasp

1 spsk. HUSK

2 spsk. persille

Riv squash på den grov side og kom det i en skål, kom 2 tsk. Salt henover og vend rundt et par gange. Lad det stå i 20 minutter. Efter 20 min. Hæld dem i et rent viskestykke og vrid alt væsken ud . Lad de revet squash blive i viskestykke i et dørslag. I skålen blandes nu æg, parmesan, cheddar, fint hakket persille, fint hakket mynte og revet løg. Vrid igen viskestykket, og kom squash over til æggemassen, kom salt peber og rasp i, rør rigtig godt sammen. Tilsæt nu HUSK, og lad hvile 10 min. mens ovnen og din pizza steneller bage plade varmes op til 220 grader.

Når pladen er klar og virkelig varm, lægges et stykke bagepapir på. Lav nu 20 klatter med en spisested, glat dem lidt ud. Sæt i ovn og bag 5 min og vend dem så og bag i 3-5 min indtil gyldne og crispy kant.

img_0275

Fetacreme

1/2 pakke PUK ost

1/2- 1 dl vand

Del osten op i 4-5 stykker i en skål, kom halvdelen af vandet i og pisk med elpisker, tilsæt vand indtil du opnår en lækker cremet konsistens. Pynt af med persille eller sumak.

 

 

Marineret lammekoteletter 

4 stk. Lammekoteletter (få din slagter til at splitte dem, sådan at du har 8 små

1/2 dl rødvin

1 fed hvidløg

1 spsk. Frisk hakket rosmarin

1/4 tsk. Peber

1/2 tsk. salt

 

Riv hvidløg, hak rosmarin, bland med rødvin salt og peber. Kom det hele i en frysepose sammen med lamme koteletter og læg på køl 10-15 min gerne 12 timer. Grill hårdt og hurtigt, husk lige at komme lidt flage salt på inden servering.

img_0272

 

Grillet rosmarin rødder

halv dusk rosmarin

8 gulerødder med top

1/4 tsk. Spidskommen

saft fra en halv citron

3 spsk. olivenolie

Hiv toppen af  og skyl rødderne godt. Kom olie, spidskommen, rosmarin stilke og salt i posen. Vend nu gulerødderne rigtig godt rundt, kom sp i en grillbakke eller ildfast fad. Grill eller bag i ovn i 15-20 min.

 

Brændt peber humus

1 rødpeber

1 dåse kikærter

1 dl af væsken fra kikærter

saften fra 1/2 citron

1 fed hvidløg

1 spsk. Tahin

1/2 tsk. Salt

1/2 tsk. Stødt koriander

1/4 tsk chili flager

Grill din peberfrugt enten ude på din grill, gaskomfur, eller under grill i ovnen. Den skal blive helt sort over det hele. Kom den så med det samme i en frysepose og luk. Lad den ligge der i 5-7 min. Det får skindet til at løsne sig, så dalet kan gnide det brændte skin af. Fjern nu frø sådan at du står med lækker rødt pebernød. Kom det i en skål sammen med knus hvidløg, tahin, stødt koriander, citronsaft og kikærter. Blend eller stavnlend, tilpas med væsken til du opnår en cremet konsistens, smag til med salt. Pynt af med en lille smule olie og chili flager.

 

På min tallerken var der 2 gulerødder , 3 squash kager, 2 lamme koteletter, 2 spsk. Humus , 1 spsk. tzatziki og 1 spsk. Feta creme og fem oliven.

Hf1-2 gulerødder, squash, rød peberfrugt, agurk i tzatziki

Hf3 æg, feta creme, lammekotelet, og hunus

Hf4 Meget lidt rasp og et lille stykker brød 1 glas rødvin

Fedt:3 spsk. Fordelt på ost i squash kager, tahin og oliven olie

 

2 kommentarer

  • Rosa

    Nøøj hvor ser det fantastisk ud!
    Jeg synes det er meget svært at gennemskue/regne ud hvor meget jeg får i min egen portion, når jeg laver mad til flere. Det er derfor en stor hjælp at du skriver hvad der skal ligge på en Sense tallerken 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • gastrosita

      Rigtig dejligt , du responder, gør mit bedste for at du so enkelt person forstår din servering ❤️

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Indkøbsliste til Sensekur madplan uge 32