Sense madplan uge 34

Mexicansk steak m broccomole, salsa og majs

img_0421

Mexicansk steak m broccomole, salsa og majs

Jeg har aldrig været i Mexico, men den ferie ligger højt på listen.  Så snart chancen byder sig, og en foodtruck med rigtig mexicansk er at fonde på min rute. Så skal jeg have et par tacos . Vi er så heldig at vi heri KBH har nogle virkelig store talenter, rigtig gode foodtrucks, og på Istedgade ligger den hyggeligste lille mexi restaurant.  Denne ret er lavet med inspiration fra det mexicanske køkken.

Ingredienser:

Mexi steak

4 entrecote
1 tsk.Salt
1/2 tsk. Peber
1 tsk. Paprika
1/2 tsk. Chili pulver
1/2 tsk. Stødt koriander

Broccomole

2 små avocado
1 stort broccoli
1 lime
1/2 rødløg
2 fed hvidløg
1/2 tsk. Salt
1/4 tsk. Stødt koriander

Salsa

4 tomater
1 rødløg
1 frisk jalapeno eller grøn chili
1 gul peberfrugt
1 dusk koriander

Grillet majs

2 majs
2 spsk smør
4 spsk fraiche 5%

 

Fjern stok fra broccoli, men smid den ikke ud, den smager skønt og giver et dejligt sprødt crunch i salsa. Den skal skrælles først også snittes, du kan se når du når ind til de helt lyse grønne, det er der det er lækkert. Jeg har ofte broccoli stok, skåret i stave med, som en del af en lille pose med gnave grønt. Del nu broccolihoved i små stokke og kog i 3 min i saltet vand, og køl med det samme i kold vand. Mos broccoli med en gaffel. Fjern skald fra avocado og skær i små tern, mos herefter ned i broccoli, tilsæt knust hvidløg, lime saft. Fint hak rødløg og vend i broccomole, smag til med lime saft og salt. Stil på køl ind til servering.

Bland krydderier og gnid entrecote her i. Stil på køl indtil 10 min før de skal grilles eller steges. Grill/steg ved hård varme 2,5 min på hver side, lad dem hvile i 3 min inden servering.

Vask og snit alle grøntsager i små tern og vend sammen i en skål, jeg vender også lime saft og salt i, men det er en smags sag, også er jeg vild med koriander. Er du ikke til det, så brug frisk basilikum eller mynte.

Jeg flækker gerne majs inden jeg griller dem, så skal de ikke have så længe på grillen, du kan også sagtens nøjes med at koge dem. Vigtigst er att de vendes rundt i det kolde smør, og vendes rundt efter det er smeltet, rulle rulle rulle, også på med salt og cremefraiche ved anretning.

På min Sense tallerkenen er der:

1 1/2 håndfuld salsa, 3 store spsk. Broccomole, 1 entrecote, 1/2 majs 1 spsk fraiche og ca. 1/2 spsk. Smør

Hf1-2 salsa og broccoli

Hf3 entrecote

Hf4 kun 1/2

Fedt 2 1/2 spsk. Avocado og 1/2 spsk. Smør

 

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sense madplan uge 34