Mexicansk sødkartoffel “Sensekur” – Gastrosita
På gastronomi bestseller listen, stolt med stolt på

Mexicansk sødkartoffel “Sensekur”

img_0709
Den her sad lige i skabet, og bliver en af mine favoritter på en “taco-tirsdag … tror den skal hedde taco-toffel eller taco-tato, godt smagte den, og den kommer også på næste uges madplan… er du ikke til sødkartoffel er jeg sikker på den også smager skønt i almindelig bagekartoffel, græskar eller squash.

img_0710

Mexicansk fyldt sødkartoffel
500g hakket okse
1 løg
3 fed hvidløg
1 dåse tomat pure
1 brev taco mix
Eller
1 tsk stødt koriander
1 tsk paprika
1 tsk sort peber
1 tsk spidskommen
1/2 tsk allehånde
Salt
1/2 tsk Cayenne
2 spsk oliven olie
4spsk smør
2 skiver cheddar+2 til gratinering (hvis du ønsker)
4 sødkartoffel

Frisk koriander
Spæde salat blade
1 rødløg
2 dl fraiche 5%

Sådan gør du

– [ ] Tænd ovnen på 200 grader og bag de søde kartofler i 40 minutter. I mens snittes løg og hvidløg. Kom olie på en pande og svits løg og hvidløg , kom kødet ved og brun kødet sammen med alle krydderier, eller den færdig købte krydderi taco blanding. Tilsæt så tomat pure og rør godt i panden, sådan at kødet bliver godt blandet med pure, og pureen bliver “brændt” af.

img_0663
– [ ] Når kartoflerne er færdig bagte, så maser dem blidt med et viskestykke, sådan at det indvendig bliver til mos. Snit kartoflerne åben og kom 1 spsk smør i, lidt salt og et 1/2 stykke ost. Fyld 5 spsk kød på kartoflen og top med 1-2 Skive ost også ind under grillen i ovnen i 2 min top no med salat, frisk koriander, rødløg og fraiche 4% og avocado

sense madkasse tæller denne ret:

Håndfuld 1: sødkartoffel

Håndfuld 2: rødløg, læg i retten, og salat

Hf3: hakket oksekød 5 spsk af færdig kødsauce

Hf4: ingen

Fedt: 1 spsk, smør, 1/2 spsk=1/2 ostesive og 1-2spsk olie i retten, 1-4 lille avocado= 1 spsk fedt

mælke dressing 2-3 spsk rørt med vand og citron

img_0711

Et godt tips, lav nu rigeligt af kødfulde , så har du til en Sense tortilla pizza, eller sødkartoffelvaffel, chili concarne…

img_0709

2 kommentarer

  • Birgitte

    Mine kartofler skulle have 1.45 t-

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • gastrosita

      Hej Birgitte,

      Ved ikke hvor store dine kartofler, men jeg har faktisk aldrig givet en sød kartoffel så længe da de bliver hurtigere bagte og møre end almindelige bagekartofler… men håber det smagte alligevel 😀👍

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

På gastronomi bestseller listen, stolt med stolt på