Mexicansk foloren harer med det hele – Gastrosita
Stjerneskud

Mexicansk foloren harer med det hele

img_0744

Jeg er stor fan af den traditionelle forloren harer og min skønne svigermor laver den bedste. Jeg kan faktisk finde på, at komme med hints omkring, hvor længe det er siden, at vi har været hos hende at spise, og hvornår vi sidst fik en lille hare….

pt er jeg inde i mexi- periode, tror det er de grå dage og kolde nætter, som gør, at jeg gerne vil have lidt solskin og varme i maden.  Jeg tror på at hvad vi spiser påvirker vores humør, jeg tror også på at hvordan vores mad ser ud påvirker graden af tilfredshed i et måltid. Og er man som mig og spiser på følelser, så skal et måltid tilfredsstille mine sanser og følelser, ellers spiser jeg bare videre og videre og videre, og efter alle er gået i seng, kigger jeg forbi køleskabet igen…. jeg går ikke i slik skuffen, vi har ikke en… Jeg arbejder hver dag på at bryde den vane, og lære min hjerne, følelser og tanker at blive tilfredsstillet af et måltid. Jeg bliver aldrig til en som spiser fordi mad er brændstof og en nødvendighed, jeg nyder det for meget, jeg elsker at lave det, til mig selv, til andre, Sammen med venner og med min datter…

og i går blev det til denne ret ” Mexicansk forloren hare”  PS: beklager det dårlige billede, må huske at tag et nyt denne gang 😉

Du skal bruge til 4 personer

vi er to voksne og 4 årig[wpsocialite]

Harer

400g 3-6% hakket okse

1/2 sød kartoffel

1/2 stort løg

2 fed hvidløg

1 1/2 tsk salt

2 æg

1/2 grøn peberfrugt

30g revet cheddar

2 spsk tomat pure

1/2 tsk spidskommen

1/2 tsk stødt koriander

1/2 tsk paprika

1/2 tsk peber

2 spsk jalapenos

4 stykker pancetta / bacon

Pancetta kan stortest købes i de fleste supermarkedet, jeg bruget det fordi det er perfekt til at give smag og er så tynd skåret at det nærmest smelter ud over haren. Denne gang har jeg købt det i Lidl og det er i runde skiver.

Sødkartoffel pure

4 stk sødkartoffel (str. Håndfuld)

salt peber

4 spsk smør

 

Avocadosauce

2 små avocadoer

1 lime

1 fed hvidløg

4 spsk fraiche 5%

1/2 tsk stødt koriander

salt

 

Sådan gør du

Skræl og riv løg, sød kartoffel og hvidløg. Skær peberfrugten i små tern.  Kom oksekødet i en skål sammen med salt og rør det godt sammen, det tager 4-5 minutter at røre den godt sammen. Tilsæt så æg og rør grundigt igen, kom så de revet grøntsager i sammen med tomat pure, peberfrugt og halvdelen af den revet cheddar. Sørg for alt er mixet godt sammen. Form nu farsen til et lille brød læg bacon skiver henover og kom den i et ildfast fad og bag ved 180 grader varmluft/200grader almindelig ovn. Bag den i 25 minutter, kom så resten af osten på sammen med jalapenos, og bag i yderligere 10 minutter.

Sødkartoffel pure

Skræl de søde kartofler og skær i tern, kog i 20 min eller til de er møre, hæld koge vandet fra og kom smørret i og stavblend eller rug pisker. Smag til med salt.

 

Avocado sauce

fjern sten og skræl fra avocadoen, og kom den i en skål sammen med saften fra lime, koriander og knust hvidløg, stavblend, tilsæt så fraiche og smag til med salt.

 

Salat

jeg lavede en salat til med rødspidskål, iceberg, rødløg, gulerødder og 1/4 advocado i bådskiver. Drys med salt og kom et par tsk fraiche på sammen med frisk koriander.

 

 

 

img_0746 img_0742

 

Sense madkasse

Hf 1 sødkartoffel pure

Hf2 salat og grøntsager i haren

Hf3 En god Skive harer

Fedt: ost i og på farsbrød= 1 spsk, 3 spsk avocado sauce ( da der også er fraiche i må du gerne få 3 spsk)= 2 spsk

2 spsk mælke dressing

smagsgivr: tomatpure, krydderier og jalapeno, frisk koriander

4 kommentarer

 • Birgitte

  Skide god opskrift. Smagte rigtig godt. Jeg glemte dog baconen, den må på næste gang.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • gastrosita

   Det går fint uden bacon, i næste uge, kommer der en ny hare på madplanen 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Super lækkert med mosen til – jeg laver ofte samme ret, bare som individuelle metaza’er (bøfpizza) med mexi-ingredienser – elsker dem med cheddar, majs, salsa og lidt kold guchamole.

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • gastrosita

   Tror vores smagsløg ligger i tæt løb 😜👌

   Kram og god aften

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stjerneskud