Squash cannelloni

Meatfree monday, Brændt blomkåls suppe og ostebrød

img_0317

Meat free Monday / Brændt blomkålssuppe m. ostebrød

Hej og velkommen til endnu en fantastisk uge fyldt med spændende Sense opskrifter, nye og spændende smage og et par Sense favoritter.

Denne supper er så super let at lave og de gratineret blomkålsbuketter er bare så gooooe 🙂

Tid: 35 min personer 4

Ingredienser

2 porrer
1,5 blomkål
2 fed hvidløg
8 dl. Grøntsags fond

1/2 dl fløde
2 friske mozzarella
1 tsk. Røget paprika
4 spsk. olivenolie

2 spsk. Revet cheddar
Salt
2 tortillas

 

Sådan gør du:

Snit det ene blomkål groft, kommet i en gryde sammen med porrer som også er snittet, 2 skrællet fed hvidløg, en grøntsags eller kylling boullion terning og 8 dl vand, bring i kog og lad det koge i 25 min. Blend og kom fløden i, smag til med salt og peber. Den skal være tyk, tæt på en pure…

I en skål kommes 1 æg, 1 tsk røget paprika, salt og oliven olie. Pisk det godt sammen. Del det halve blomkål i små mundrette buketter og vend rund i æggemassen, vend så i rasp og steg på bage papir i ovnen i 17 min ved 225 grader, husk halvvejs at vende blomkålsbukketer. Det er færdigt når det begynder at se brændt ud i kanterne

Tag de to tortilla pande kager, kom 1 spsk. Cheddar på den ene halvdel, del en mozarellakugle i skiver og læg ovn på cheddar. Der skal en hel pakke ost på hver pandekage. Bag i ovnen ved 225 gader i ti minutter, Den skal nok lige vendes engang og have 5 minutter på den anden side, og der vil sive hvid mælke masse ud, bare bag videre.

På min tallerken er der:

4 suppeskeer suppe,  en lille håndfuld brændt blomkål, en halv tortilla med frisk mozarella.

 

Hf1-2 blomkål og porrer

Hf3 Meget lille med 1/2 pakke frisk mozarella

Hf4 halv håndfuld i form af lidt rasp og en halv tortilla

Fedt: halv spsk. Olivenolie, halv spsk. Cheddar.

img_0316

4 kommentarer

  • Stine

    Gosh…. kan jo bare læse opskriften ordentligt igennem :-/ … så står det jo lige for!
    Friske Mozarella – er det dem på størrelse med et æg?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • gastrosita

      Ja det er dem, du ved i en lille pose, og der er lidt væske ved…

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stine

    Hej 🙂 Så fandt jeg din skønne ret. Ser super lækkert ud! Hvad består 8 dl grøntsagsfond af? Tænker det er et antal grøntsagstern i 8 dl vand eller?
    Mange hilsener Stine

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • gastrosita

      Det er bare 1 1/2 boullion terning opløst i vand, ellers lav din egn fond 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Squash cannelloni