Sense madplan uge 4

Meatball Mozarella

fcfa93c1-9c47-48b2-934c-5e78474ecade

Det her er helt klart en som du vil blive glad for, den er super let, minimum opvask, også smager den bare godt. Den er familie og børnevenlig, resterne er endnu bedre, den kan laves dagen før sådan den bare skal lunes på dagen.

Opskriften er til 4 personer, 45min

 

Du skal bruge;

2 dåser hakket tomat

1 dåse tomat pure

3 gulerødder

1 snack peber

1 stilk bladselleri

5 fedhvidløg

2 rødløg

600g grønne bønner

1/2 citron (kun saften)

400g hakket kylling

1 æg

80g spagetti fuldkorn

2 spsk- oliven olie

Frisk mozarella

oregano

peber

Start med at få gang i din tomat sauce, jeg bruger en dyb sauterepande, du kan også bruge gryde også til sidst komme sauce i ildfast fad, og heri ligges de rå kødboller også i ovn med det hele.

Tomat sauce

Snit et løg i fine tern, svits i olivenolie, snit hvidløg fint, skræl og snit gulerødder, bladselleri i små tern og kom det nu ned og svitse med løg og hvidløg. Tilsæt tomat pure, fint hakket snack peber, salt peber og oregano, lad det svitse godt af før du tilsætter hakket tomat. Fyld nu de to dåser med vand og kom i sammen med en hønse bouillon. La det simre mens du laver farsen til kødboller. Husk at smage saucen til med salt og citron

Riv rødløg på den fine side af rive jernet. I en skål, røres 1 tsk. salt sammenmed den hakket kylling, rør grundigt og godt sammen, tilsæt så løg og 1 drys peber, tilsæt ægget og rør igen grundigt.

Knæk din spagetti i 4-5 cm stykker, jeg gør det ved at rulle spagettien ind i et rent hviske stykke, folde enderne ind, også får det tæsk med en kage rulle eller mod en bordkant.

Kom nu spagetti stykker ned i saucen og vend rundt. Nu skal der laves kødboller. med hånd og spiseske former du kødbollerne 12-14 stk. og lægger dem i saucen. Har du ikke en dyb nok pande, så er det nu du skal finde dit ildfaste fad frem, og istedet fylde du den mad spagetti og tomatsauce, og heri ligges dine kødboller.

Kødbollerne skal koge/eller bages i saucen i 3-4 min før du tilsætter den friske mozarella som er skåret i skiver.

Den skive skåret mozarella ligges oven på retten, og panden sættes ind i den 200 grader varme ovn, og bages i 10 minutter.

Retten serveres med kogte grønne  bønner.

Hf1-2 tomat, gulerod, bladselleri, løg, snack peber og grønne bønner

Hf3 kødboller

Hf4 fuldkorns spagetti

16fd8238-adee-46c2-838e-3b929b0d7546

 

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sense madplan uge 4