Humus deller #mindre madspil #Sensevenlig

Lav karbo/ Meat free monday / Risotto m. svampe

 

img_0863

Kender du det, man får en ide og tænker det bliver godt, også bliver det bare ikke så godt alligevel. Det er IKKE tilfældet ved denne ret, hvor jeg har udskiftet 2/3 af risotto risene med blomkål. Hold nu helt ferie OMG, det var bare så godt. Det smagte skisme som risotto, cremet, smør, oste uhmmmm salt umami fra svampene.

Så at Sense denne ret , som absolut er en af mine favoritter, når støvlelandet besøges. Det var bare en god ide (beklager jeg sidder og klapper mig selv så meget på ryggen. Det smagte bare så godt.  At afslutte med  2 sammen pisket æg , var også prikken over iét. Det giver lige den sidste cremet lækre konsistens som en risotto skal have. Og som man jo ikke helt kan få hvis man følger en Sensekasse/sense måltid. Den normale mængde smør og parmesan , som bruges i en risotto overstiger mega meget mængden af fedt tilladt, også selvom du spare op.

Så kender du en som elsker risotto, men skal passe den slanke linje og eller ikke ønske for mange kulhydrater i kosten, så del lige denne opskrift med dem.

Et lille tip inden du går i gang.**Sørg for når du laver risotto, at du har alle dine ingredienser klar. Løg fint snittet, hvidløg knus, svampe snittet, parmesan revet, smøret står i terninger på køl, din fond varm (eller bouillon terning opblødt i kogende vand . Risotto tager kun 19 minutter at lave, denne tager 22min, men risotto er ikke en ret man går fra, du ved går ud og tømmer tørrestativet eller lige støvsuger stuen mens det koger. Den kræver din blide hånd og opmærksomhed….og den er det værd 😉

Tid 30 min 4 personer

Ingredienser:

Sense svampe risotto 

1,5 dl Aborrio ris (risotto ris)

1 løg

1/2 fed hvidløg

6 – 8 dl Grøntsags eller hønse fond

1/2 bakke champignon

2 portebello svampe

1 blomkål 

2 spsk. Olivenolie

4 spsk. Smør

6 spsk. Parmesan 

2 æg

1 citron

Salt

Peber

 

img_0208

 

Løg, hvidløg hakkes fint, Portebello og champignon  skæres i skiver. Sørg for at din fond er varm. Riv enten blomkål på den grove side af rivejernet, eller gør som jeg hak det i foodprocessor.

Kom olie på panden sammen med løg og hvidløg og svits ved middelvarme, skrå så op for varmen og tilsæt portebello og champignon. Fortvivl ikke, jeg ved godt det ser tørt ud, med kom lidt salt på og svampene begynder at smide væske. tilsæt nu risotto risene. Vend dem godt rundt i panden. Tilsæt nu 1 dl af fond, rør rundt uden at mose. Når du kan se ca. 4 min senere at der mangler væske tilsætter du 1 dl mere, det gentager du indtil dette er gjort 5 gange og retten har små kogt i ca. 17 min. Tilsæt nu den revet blomkål samt 2 dl fond, lad det simre i 3 minutter mens der stadig forsigtigt vendes rundt i rette. Nu tilsættes smørret, så den revet parmesan og godt med sort peber. Lad det lige simre sammen i 3 min mere. Pisk æggene i en skål ved siden af. Tag panden af blusset vendt lige 20 sekunder, rør nu æggene i, for at opnå den sidste cremet detalje og servere med det samme. Du kan evt. spare en halv spsk. fedt fra tidligere måltid og live rive ud over retten

 

Hf1-2 blomkål og svampe

Hf3: meget lidt i form af æg

Hf4: halv håndfuld risotto ris

Fedt: parmesan, smør og olieimg_0865

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Humus deller #mindre madspil #Sensevenlig