Tirsdag: karbonader m. Stuvet grønt

Maskeret blomkål

img_1373

Sensekur madplan onsdag uge 12, tilbage til 80rne med en skøn klassiker, og en rigtig god måde at lære at spise torsk på… saftig torsk, skøn dressing og et blomkål som ikke er kogt til tandløst publikum… Retten er god både med rejer eller bacon det er lidt hvad man er til… Vil du have lidt ekstra grønt i retten, så lig fint snittet iceberg eller spidskål i bunden af fadet.

Du skal bruge:

400 g torsk
4 skiver god bacon eller 120 g rejer
1 blomkål
200 g ærter
1 dusk persille
1 dusk dild
1 dusk purløg
2 dl græsk yoghurt 2%
8 spsk fraiche 5%
8 spsk cremefraiche 36%
1 tsk Dijon sennep
1/2 citron
Salt
10 Peber korn
2 Laurbær
Dild stilke fra dild dusk

Sådan gør du:

Pluk bladene af blomkålen, skær stokken til i bunden sådan at det kan stå på et fad efter det er kogt. Kog blomkålen i saltet vand, gerne med lidt revet citron skal i. Lad det små koge i 10-12 minutter. Tag blomkålen op og læg det i koldt vand. Bring endnu en gryde med vand i kog, kom peberkorn, laurbærblade og stilke fra dild i vandet sammen med 2 tsk salt. Lad vandet koge med urter og krydderier et par minutter. Flyt gryden fra blus og lig torske i. Lad det ligge i 10 min.
Steg bacon tern sprøde. Og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Optø ærter.

Dressing:
Hak alle urter fint. Bland cremefraiche, yoghurt og fraiche godt med citron, Dijon , salt og peber . Kom så alle de hakket urter i og stil på køl.

Tag torsken op og lad dryppe ordentligt af, det samme gælder blomkålen… det er vigtigt det drypper godt af.
Anret ved at placere blomkål på et fad, læg torsk rundt om, hæld dressing ud over hele blomkålen , så rejer eller (bacon)også ærter. Servere med et stykke surdejs baguette fx.

Hf1-2 1/4 blomkål og ærter
Hf3 torsk og rejer eller bacon
Hf4 1 stykke brød
Fedt: cremefraiche 36% 2 spsk
Mælke dressing 2 spsk
Mælke ration 1/2 dl

Smagsgivere: krydderurter, Dijon, citron salt og peber.

img_1372

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tirsdag: karbonader m. Stuvet grønt