Kylling i karry, Sensekur, min madplan

Marokkansk inspireret kylling i appelsin og kanel

fdc22853-511d-4161-a71f-024600049378

Marokkansk inspireret kylling i appelsin og kanel

For ca. 16år siden på en marokkansk restaurant i Stockholm, .. fik jeg den mest smagfulde lækre kylling med stegte ris, hvor der var korender (bitte små rosiner) og ristede mandler i.  Og i mange år har jeg gået og tænkt , den kylling skal laves.  og ser vi bort fra risene, så synes jeg at jeg har ramt retten meget godt. Det smagte i hvert fald såååå godt…

Jeg vil samtidigt gerne slå et slag for den gode kylling, og jeg ved godt at selv på bud koster den dobbelt så meget som den på 1200 g i køledisken. Men alt handler ikke om penge, det handler også om dyre velfærd, og skal vi endelig måle i kr. Og øre, så er faktum at du får meget mere for pengene i Sødam kylling eller en Rokkedahl. De har ikke kun plads til at bevæge sig, de er også Salmonella fri, de bliver ikke transporteret i flere timer i bitte burger, hvor de nærmest hakker hovederne af hinanden. Også er de dansk produceret.

Du skal bruge:

4 personer 65min.
1 fersk kylling
5 forårsløg
800g sød kartoffel
4 fed hvidløg
1 appelsin

1/2 dusk persille
1 knivspids Kanel
1 tsk. Gurkemeje

2 spsk. Oliven olie

Salat og dressing
Kina kål
1/2 rød peberfrugt
1/2 gul peberfrugt
1/2 rødløg
8 spsk. Fraiche 6%
Chili flager
Appelsin saft

37983c69-1306-4861-92db-cc8b7afa78df 4fcc6f2a-4a44-43d3-9222-b5ae3a07499d

Vask og skrub de søde kartofler godt skør dem i både, vask og skyl forårsløg og placer i bunden af bradepande.

Skyl kylling ind og udvendigt. Tør kyllingen og flæsk ved bryst benet, ikke hele vejen igennem, men sådan at du kan sprede den ud og grønt sagerne.

Bland kanel gurkemeje , olie og saften fra halv delen af appelsinen, gem 1 spsk. Saft til dressingen.

pensen nu kyllingen indvendigt og udvendigt, drys salt på begge sider, skær den anden halvdel af appelsinen i skiver og læg ind i skroget sammen med forårsløg og hvidløg. Vend kylling rundt og steg nu ved 180 grader varmluft i 50 min, skru så op for temperaturen til 225 og steg videre i 5-7 min. Hold øje med fuglen, sådan den ikke bliver sort.

5aacbea0-3de8-4616-872f-069c494997d0

Snit kål, peberfrugter og rødløg og min sammen. I en lille skål. Landes fraiche, appelsin saft og chili til dressing. Smag til med lidt salt.

e5da8bf4-c47b-4a39-8d4d-217cf7c1ed69

På min Sense tallerken er der er stor håndfuld salat, 2 spsk. Dressing. ca. 6-7 sød kartoffel både, et par forårsløg og et stort kylling lår. Og ja jeg spiser det lækre sprøde lettere karamelliseret skind.

Jeg tæller min tallerken således:

Hf1-2 salat, forårsløg og sød kartoffel

Hf3 kylling

Hf4 ingen

Fedt 1/2 spsk. Olie til pensling også tæller jeg helt klart kyllingskindet som mit fedt

smagsgivere: appelsin, chili , gurkemeje og hvidløg

 

a801aed5-d31e-4ea5-a14c-573828b86340

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kylling i karry, Sensekur, min madplan