Sweetpotato falafel "Sense"

Mango habanero panna cotta

img_0430

Lækker, sødt, knasende, sprødt, og spicy på den gode måde

Det her er en super lækker, sød, dessert med et lille kick af varme fra habaneroen, husk vær varsom med den stærke chili… og trust

 

Mango og habanero panna cotta
*Karamelbrud kan laves i forvejen
4 personer

Panna cotta
2 tsk gelatine pulver
50ml koldt vand
3,5 dl fløde
1/2 dl sukker
1 vaniljestang
3,5 dl sødmælk
1/2 lime , saft og revet skal
1 mango (moden)
2 mm Skive habanero chili
Knivspids salt
Karamel brud
4 dl sukker
1 dl vand
100g smør
80ml honning
1/2 tsk natron bikarbonat
80g mandler
80g saltet peanuts
80g valnødder
Flagesalt

Brændt ananas
1/4 ananas
3 tsk rørsukker

Chantilly creme
1 1/2 dl fløde
1 spsk flormelis
Skræl og skær mango i tern og blend til pure, og passere den igennem en sigte. I en kasserolle kommes sukker, fløde og mango pure, sammen vaniljestangen som er splittet i to, og habanero.
Lad det hele koge langsomt op og simre 2 minutter uden at bulder koge. Sørg for at piske godt, sådan at sukkeret opløses. Rør gelatine pulver ud i koldt vand og lad det opløses helt, det tager ca. 5 minutter. Tag gryden af blusset og tag vaniljestang og habanero op af gryden, og pisk gelatinen i , pisk grundigt, sådan der ikke er klumper.
Kom nu mælk, limesaft og revet limeskal i og pisk med piskeris igen. Hæld op i passende forme eller Martini glas og stil på køl minimum 2-3 timer.

Et par dage i forvejen kan karamel bruddet sagtens laves

I en tykbundet gryde bringes vand, sukker, honning og smør i kog, lad det simre et par minutter, men hold godt øje, det skal kun lige blive karamelfarvet, tag så gryden ag blusset og rør bikarbonat i, det bruser meget op, kom så alle nødder i vend rundt og hurtigt ud på bagepapir hvor det glattes så meget som muligt ud og drys med havsalt flager.
Brændt ananas og chantilly creme

Fjern stok fra ananas, del på midten og flæsk så på hver stykke på langs, sådan at du har 4 passende bjælker. Drys med rør sukker og blæs med gasbrænder, sådan at overfladen karamelliseres, eller under grill i ovnen til karamelliseret.
Pisk flødeskum og kom flormelis i.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sweetpotato falafel "Sense"