Jeg har gjort det endnu lettere, indkøbsliste

Mexicansk fyldt sød kartoffel

img_0710

 

Mexicansk Fyldt bagt sødkartoffel guacemole og salat 4 personer

Jeg har en anden version af denne ret her på bloggen, som også er Sense, denne her kommer fedtet  fra avocadoen, du kan sagtens komme lidt revet cheddar på din ret det er der plads til 1-2 spsk.Jeg har også masser af frisk koriander på min ret, det er en smags sag, jeg elsker det…

Det skal du bruge

4 søde kartofler
200g hakket oksekød
1 dåse røde bønder
1 dåse hakket tomat
1 løg
2 fed hvidløg
1 peberfrugt
1 gulerod
1tsk stødt koriander
1 tsk spidslommen
Salt
1/2 icebergsalat
4 spsk syltet jalapeno

Guacemole
2 modne avocadoer
1/2 løg
1 tomat
1 lime
2 fed hvidløg
Frisk koriander

 

Der er plads til i Sense regnskabet, at du topper med lidt fraiche 5% eller skyr 2spsk.

 

Tænd ovnen på 200 grader og bag de søde kartofler i 4045 minutter, jeg har over og under varme i min, så der er 40 min rigeligt. Jeg bager også altid ekstra kartofler, både almindelige bage kartofler og sødkartoffel … Hvorfor? Fordi så har jeg til en hurtig frokos eller morgenmad i løbet af ugen.

På en teflon belagt pande svitses kødet, du behøver ikke noget fedt stof, da der i kødet, kom hakket løg, hvidløg og peberfrugt i tern i, lad det få godt med varme i et par minutter, tilsæt alle krydderier, så hakket tomat og revet gulerod. Kom 1 dl vand ved og lad det simre i5-7 minutter. Så drænes derude bønner, skyl dem og kom i, lad det hele simre igen i 5 minutter.

 

Guacemole, er en smags sag, den oprindelige fra Mexico, er faktisk bare most avocado.  Jeg kan godt lide at der er lidt forskellige nuancer i, og har lært at lave denne her, af en tidligere chefs kone, som er fra Mexico ?

Sådan gør du:

Halver tomaten, skrab kernerne ud, og smid ud. Skær tomaten i små tern. Snit løg i små tern, knus hvidløgsfed. Avocadoen halveres, stenen tages ud. Skær den så i små tern, og bland med alle de øvrige ingredienser, pres lime i og smag til med salt… du må gerne mose godt i det med skeen.

Tips: jeg smider aldrig stenen ud, fordi den ligger jeg guacemoleen, mens den står på kæl, så bliver massen ikke brun

Tag kartoflerne ud af ovnen og med et viskestykke i hænderne massere du kartoflerne let, sådan at de bliver most, men stadig er i skrællen. Skær så et snit på langs, åben, og bred den lidt ud. Kom 2 spsk af kød fyldet i, så iceberg, også 4 spsk kødfyld, top med 3 spsk guacemole og frisk koriander og jalapeno.

Hf1-2 sødkartoffel, løg, iceberg, gulerod, hakket tomat, og frisk tomat

Hf3 hakket oksekød, rødebønner

Hf4 ingen

Fedt: 2 spsk avocado

smagsgivere: hvidløg, frisk koriander, krydderier

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg har gjort det endnu lettere, indkøbsliste