Asiatiske shrimpcakes

Sense kur Madplan uge 42

fe38e81d-800a-4c58-9e3e-6a0e3fa58e72

Madplan uge 42

Oktober er ovre os, jeg er pjattet med græskar, og de sniger sig ind alle vejen, i mine kager, tapas, og madretter, som humus, fritter og burger fyld… og der kommer meget mere med dem..  men nu ugeplanen og lidt om den, til dig som er forbi første gang.

PS: Link til alle opskrifter kommer på senere i dag

Denne ugentlige plan med aftensmåltider, er både børnevenlig, varieret og den er lavet efter Sense kur principperne. Og lad dig nu ikke skræmme af alle de spændende grøntsager og nye opskrifter den byder på. Vi er 2 voksne og vores datter på Olivia på 5år.

Madplanen er til 4 og den måles i voksen portioner. Jeg har valgt at lave den på den måde, fordi jeg kan se Sense synergi effekten, i det mindre madspild og økonomiske.

Det kan være uoverskueligt altid, at skulle lave et Sense måltid, eller tænke Sense ind i hverdagen, i hvertfald indtil det ligger på rygraden. Derfor er det rart, at stå op, og der allerede er lavet frokost.. Tag fx. Uge 39 kylling i appelsin og kanel. Jeg lavede resterne om til en skøn salat dagen efter. Resterne af ratatouillen brugte jeg i en æggekage om morgenen.

Så hvis du/ i ikke er 2 voksne og 2 teenagere, så brug dine rester, i madpakker og morgenmåltider. Er det gryderetter , så som boller i karry, gullasch etc. Så frys ned i en Sense portion til dig selv.

Er du alene på Sense så halver opskrifterne, og du er lige så godt dækket ind.

Mit råd til dig, som er på Sense, ny eller gammel. Når du nu har din og familiens aftensmad på plads med denne madplan. Så tænk dine andre måltider ind.

Her er ugens måltider inkl. ingredienser og link til opskrift. Jeg har samtidigt gjort det let for dig, og sat Sense opdelingen på opskrifterne.

Nederst finder du indkøbslisten

Mandag; Fyldt Portebello 
4 Portebello
1 rødløg
1 bk ruccalo
½ romainesalat

2 håndfulde grønkål( kan undlades)
16 cherrytomater
2 dåser røde bønner
200g pikantost
4 tsk. olivenolie
4 tsk. rasp (gerne panko)
Hf1-2, Hf3, Fedt3 spsk. (du kan tilføje fuldkorns pasta, eller 50g brød til)

Fyldt portebello m/ bønner og pikant

Tirsdag; Laks og Ostegratin
4 stykker laks (ca. 110g pr stk)
1/2 blomkål 400g
1 spidskål 500g
2 spsk. Maizena
1 løg
1 fed hvidløg
2 æg
100g fuldkorns spagetti (kan undlades)
5dl Mornay 5%

1,5 dl vand
6 spsk. revet mozarella

salt, peber og oregano

Laks og ostegratin

Onsdag; Hokai-saka
1 hokaido
2 aubergine
1 løg
3 fed hvidløg
1 dåse tomat pure
1tsk. kanel
1 tsk. allehånde
1 tsk. oregano
5oog hakket okse
2 spsk. olivenolie
Bechamel Sauce
2 spsk- smør (20g)
3 spsk. Hvedemel
1dl. Grøntsagsfond
3 dl. Letmælk
4 spsk. parmesan (60g)
4 spsk. mozarella

Hokai-sakka

Torsdag; Forlorenhare m. Ratatouille
500g halv kalv og flæsk

1 tsk. salt

1 løg

1/2 tsk. peber
6-8 skiver bacon
2 æg

1 spsk. mel
3 store tomater
2 store løg
2 squash
1 auberginer
1 stor sød kartoffel
2 fed hvidløg
2 kviste timian
4 spsk. Olivenolie
1 dåse tomatpure (70g)
2 spsk. Frisk hakket basilikum
2 dl. Hønsefond

1 spsk. smør
0,5 dl fløde
2 dl. Minimælk

1/2 tsk. sukker
1 spsk. maizena

Forlorenhare i Ratatouille

Fredag; Kylling Gorgonzola

1 stor sødkartoffel

2 squash

200g champignong

1 bagekartoffel
4 kyllingebryster
4 spsk mel
1 tsk smør
1 spsk sennep
1 dl minimælk
90 g Gorgonzola Cremoso
Salt og peber

**hvis du ikke tror du får brugt resten ag gorgonzolaen, så frys den i portioner til næste sauce eller topping på pizza. Eller smut forbi din lokale ostebutik og køb 90g

kylling gorgonzola

Lørdag; Entrecote m. bagte rødder og blomkåls bearnaise

4 Entrecote 180-200g stk

1 knodselleri

4 gulerødder

1 majs

Til bearnaise

1/2 blomkål
1/2 løg
1 gulerod
2 bladselleri stilke

1/2 hønse bouillon terning
3 dl vand
1 tsk salt
2 tsk tørret estragon
1-2 spsk bearnaise essens
6 spsk smør

***opskrift på vej

Processed with MOLDIV

Processed with MOLDIV

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Asiatiske shrimpcakes