Madplan til Sense kur – Gastrosita
Sunde chokolade Sense vafler m. Snickerssauce

Madplan til Sense kur

img_0962

Jeg har fundet ud af, at lave en ugeplan, gør det nemmere og mere økonomisk. Og det giver mig også en selvtillid booster, og det gør det fordi der bare er super rart at være organiseret og tage kontrol over sit eget liv… og det er nødvendigt når man vil skifte livsstil.

 

Det her er den første ugeplan jeg ligger op, det gør jeg som inspiration til alle jer som ønsker ideer til aftensmaden, og selvfølgelig alle jer på Sense. Alle madkasser vil blive beskrevet i håndfulde og fedt, og jeres respons vil være super fedt. Jeg er ikke Sensekonsulent, men jeg er opskriftsudvikler på Sense kogebogen “Festlige retter med Sense”

 

i opslaget her vil i finde hele ugens ingrediens liste, sådan at indkøbene kan klares, bestilles på nettet osv.

Hver opskrift ligges op samme dag, sammen med billede.

Håber i vil nyde godt af den, og må i alle få en fantastisk uge.

De kærligere søndags hilsner

Laila

 

Sense ugeplan 4 personer

Mandag: Kylling schnitzel m. grønærter, bønner og braset knold
Det her er faktisk en ret Hans er glad for at lave, han er glad for paneret mad, og han er god til det. Det er også en ret hvor Olivia er pjattet med det hele.

4 kyllingebryster
2 æg
Rasp
1 pose fine ærter
1/2 pose grønne bønner
1 knoldselleri
(Kartofler) jeg har sat disse i parentes, da min mand og datter gerne vil have dem
Olie
Smør

Hf1-2 knoldselleri, ærter og grønnebønner

Hf3 kylling

Hf4 lille /rasp og kartofler hvis du spiser dem

Fedt: smør til stegning og olie

Tirsdag: Brændende kærlighed ala Sense
En klassiker, og en hurtig omgang aftensmad med masser af smag og en rigtig god måde at få brugt sine grøntsager og få dem skjult lidt for børnene, hvis de ikke er helt så pjattet med dem. Vi elsker den her hjemme og bliver dejligt mætte og rigtig længe.
250g bacon
2 løg
1 knoldselleri hvis de er små så 2 stk
1/2 blomkål
2 bagekartofler eller 4 mellemstore kartofler
2 æg
4 spsk smør
Persille ( Jeg synes det er lækkert med frisk hakket på toppen eller i)

evt et par skiver syltet rødbede til i tern.

Hf1-2 knoldselleri, blomkål og løg

hf3 bacon og æg

hf4 kartofler i mosen

Fedt: smør i mosen 
Onsdag: Svensk pølseret og tomat salat
En dejlig familie ret med masser af smag

8 rødepølser eller 4 Frankfurter
1 stort løg
1 fed hvidløg
1 dåse tomat pure
3 spsk ketchup
2 dl minimælk
2 gulerødder
2 sødekartofler
4 pastinakker
2 spsk eddike
1 bk cherrytomater
1 løg
1/2 agurk
Olie
Eddike
Persille

Hf1-2 pastinak, sødkartoffel, gulerod, cherrytomater løg og agurk

Hf3 pølser

Hf4 ingen

Fedt: olie til at sauterer løg og hvidløg, mandler og chokolade til dessert
Torsdag: Ovnbagt Laks m. gratineret spagetti ostekål
Fisk er en vigtig ting at få med i sin kost, og vi får altid fisk engang og om ugen, og helst også til frokost et par gange om ugen. Fisk smager godt hvis det ikke over tilberedes og hvis den er frisk. Den her ret er til både store og små. Tilbehøret smager lidt af Mac’ n cheese . Cremet og lækkert .

4 stykker laks
1/2 blomkål
1 spidskål
2 spsk Maizena
1 løg
1 fed hvidløg
2 æg
120g fuldkorns spagetti (kan undlades)
Mornay 5%
6 spsk revet mozarella

Hf1-2 Blomkål, spidskål, løg

Hf3 Laks og æg

Hf4 maizena og fuldkorns spagetti

Fedt: mozarella

Mælkeration: 1 dl (jeg er godt klar at fedt % er højere end tilladt, men  det er fedt at tag F, og den er vanskelig at placere.
Pariser bøf med det hele og lynstegt kål og løg
Dette er en af manden og sønnens favoritter, jeg er mere til tatar , men det må blive i næste uge. Det er også en hyggelig ret hvor man selv sidder ved bordet og samler sin ret. Også er den jo hurtig lavet.

Hakket oksekød
Rødbeder (jeg laver ovnbagte)

1/2 spidskål

1 løg

olie til stegning
Pickles
Peberrod
Rå løg
Kapers
4 skiver fuldkorns brød eller rugbrød

Hf1-2 rødbeder, løg, kapers, pickles

Hf3 bøf

Hf4 1 Skive brød og det sukker som er i pickles

Fedt: stegning og chokolade til kaffen

Fyldt butternut m. Chili aioli og salat

Butternut squash er et græskar som har formen som en pærer bare 10 gange større også har det en svag orangefarvet. Det har en skøn sødlig smag, og er rigtig lækkert sammensat med krydret elementer. I opskriften er der faktisk fyld til 2 dage, og det er fordi når jeg nu alligevel har gang i gryden, så an jeg ligeså godt sørger for lidt til fryseren til en dag, hvor vi ved at vi er presset på tid, eller bare ønsker en super let aftensmad eller frokost. Fyldet bruger jeg nemlig både i en spinat æggekage, og som fyld på tortilla pizza og i pitabrød, eller som fyld i squash.

1 butternut squash
500g hakket oksekød
1 dåse kikærter
1 dåse hakket tomat
2 løg
4 fed hvidløg
1 squash
1 spsk paprika
1/2 spsk stødt koriander
1-2 spsk stødt spidskommen
3 spsk revet mozarella

3 spsk mayonnaise
2 dl fraiche 5%
1/2 tsk tørret chili flager eller 1 tsk scirachi chili sauce
1 spsk Soya sauce

salat:

1 bk spæde salat blade

2 revet gulerødder

Hf1-2 1/4 Hokaido, tomat og løg i sauce samt salaten

Hf3 hakket okse og kikærter

Hf4 ingen

Fedt: olie til at sautere samt mozarella og Mayo 

Mælkedressing: fraiche 5%
Søndag: Kylling chowder med majs 
Chowder er egentlig en amerikansk opfindelse, og laves med muslinger, grøntsager og altid enten på mælk eller fløde også toppenes knust kiks til at tykne suppen.
Det er en fyldig lækker ret (comfortfood) vil jeg kalde den, den er dejlig mættende, med masser af smag, forskellige texturer og nuancer af smag. Den her er super børnevenlig med sin møre kylling, søde majs og perlebyg. Retten tager 60 minutter i tilberedning, men ikke mere end 15 minutter i arbejdstid. Det er også en skøn måde at få brugt alle de rester af halve og kvarte grøntsager, du har i skuffen.

2 kyllingelår, over+under
2 dl edamame bønner
1 dåse majs = 1,5 håndfuld
2 porrer små
1/2 knoldsellerii = 2 håndfulde
1/2 blomkål = 3 håndfulde
3 stilke Citron timian eller 1 spsk tørret
2 laurbærblade
1 hønse boullion
5 dl minimælk
1,5 dl perlebyg
Sort peber
Salt
Persille
4 spsk cremefraiche

Hf1-2 Blomkål, porrer og knoldseller

Hf3 kylling og edamamebønner

Hf4 perlebyg og majs

Fedt: cremefraiche

Mælke ration 1 dl

21 kommentarer

  • louise

    Jeg har købt ind til den laks du anbefaler men hvor dælen er opskriften? Eller er det bare mig der ikke har forstået noget?h

    Hej Louise,

    Det der er en madplan fra sidaåste år, hvor jeg ikke lagde link ind til hver opskrift, men opskriften blev udgivet hver morgen.
    Den er meget enkel at fonde. På bloggen i højre hjørne er der er en søge funktion. Klik på forstørrelsesglas, skriv laks, rul ned og voila…

    Rigtig god dag

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • gastrosita

      Hej Louise,

      Det der er en madplan fra sidaåste år, hvor jeg ikke lagde link ind til hver opskrift, men opskriften blev udgivet hver morgen.
      Den er meget enkel at fonde. På bloggen i højre hjørne er der er en søge funktion. Klik på forstørrelsesglas, skriv laks, rul ned og voila…

      Rigtig god dag

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

    Hejsa:)
    Hvornår kommer der en opskrift en på kyllingeschnitzlerne med brasede knold?? Den har jeg nemlig sat på vores madplan i aften 🙈🙈🙈😁
    TAK for en masse lækre opskrifter…
    Rikke

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pia Andersen

    Hej. Hvordan skal vi singler bære os an ??? Hvilken bog vil du anbefale ??? På forhånd tak

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • gastrosita

      Hej Beklager, det sene svar..
      Når du følger min madplan, synes jeg at du skal halvere opskrift og indkøb, så har du til 2 personer. Dvs du har til frokost dagen efter, du har til fryseren en dag hvor du ikke orker, og når en veninde kommer forbi. Håber det er svar på singler..
      Mht. Bog, så helt klart den nye grundbog, dennkan varmt anbefales

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Grethe lisbjerg

    Hej med dig.
    Har forberedt kylling schnitzel og knoldselleri er skåret i tern. Mit spørgsmål er : Kan jeg tilberede knoldselleri tern i ovnen ? Bare vende knoldene i olie og smeltet smør og på bageplade i ovn
    Hilsen Grethe

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • gastrosita

      Hej Grethe,

      Jeg går ud fra du har prøvet det frem og at det blev til dejlig aftensmad og at det smagte godt , beklager, men ikke altid jeg er lige ved tabletten, og ser spørgsmål herinde.
      Du kan altid skrive på Gastrositas facebook, den svarer jeg gerne hurtigt 😄
      Bedste hilsner

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Grethe lisbjerg

    Hej

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nanna

    Måske jeg bare ikke forstår din hjemmeside (sorry), men hvor er selve opskrifterne? 🙂

    Og kæmpe tak for dejlig inspiration 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • gastrosita

      Prøv at søge, det der er en af de tidligere madplanen, før jeg lagde opskrifter ind som link, men prøv at søge på schnitzel

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Charlotte Funch Schau

    Hej, Er lige “faldet over” din side – lige hvad jeg søgte 🙂

    Bare lige et spørgsmål – hvor mange personer er opskrivterne beregnet til?

    Mang hilsner Charlotte

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • gastrosita

      Hej charlotte,
      Alle madplans opskrifter er altid til 4, er i to kan alle opskrifter sagtens opdeles

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kirsten frisk

    Jeg er helt ny og starter på mandag men bliver meget forvirret over med hvad er en håndfuld ( er det med det hele ) vil følge dine ugeplaner 👍

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • gastrosita

      Hej Kirsten,

      En håndfuld er en håndfuld og det er din hånd. I min hånd kan der fx være 3 æg, eller en dåse tun, 1 dåse makrel og et æg. Er det fx i salatblade eller kål, er det med stor top på. Hvis du endnu ikke har set de videoer som Suzy har lavet og som er fastgjort inde på Sense Facebook, så tag dig en god kop kaffe eller te og se den, det giver rigtig god mening bagefter.

      Bedste hilsner og tak fordi du følger

      Gastrosita

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • kristina boje

    jeg er helt ny i denne verden håber at kunne finde ud af det-
    det er så lækkert mad du finder frem her, men er bange for at jeg får for meget om morgen og middagsamt aftensmaden
    men vil klar følge dig her
    mvh kristina

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • gastrosita

      Hej Kristina,

      Du burde ikke få for meget hvis du følger Sense med håndfulde og spsk. Men det kan være lidt af en jungle …

      Jeg spiser enten 3 æg, eller 2 æg og 2 skiver mager ost, eller andet pålæg. Til morgen, 1 Hf grønt og hver 2. Eller 3. Dag bolle med fed ost, og blødkogt æg, stadig kun 1 Hf grønt

      Til frokost, er det næsten altid rester fraaftens mad eller en kold tortilla pizza, tortilla rullende grønt og protein og stortest altid 2 Hf gnave grønt

      Jeg har det svært om aftene, jeg elsker et godt glas vin til aftens maden, og lige nu hvor der er nye kartofler, der må der vælges hvad jeg elsker mest… det går ikke altid så godt 😳

      Du må prøve dig frem, og justere, jeg vil mene atmorgen og frokost er ikke de farligste at overspiller, da du kan nå at forbrænde

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nina Figved

    Wow hvor en lækker ugeplan 🙂 Glæder mig til at se og prøve dine lækre retter. Tak fordi du vil dele 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • gastrosita

      Tak for dejlig respons, hvis du har tid og overskud, og du handler ind til hele ugen, må du gerne dele hvad budgettet blev. Jeg handlede i min lokale fødevarer butik og slagter, og mit budget for aftensmad og grønt til hele ugen er på 600kr , så kommer mælk, æg, madpakke til Olivia og frugt

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lisbeth Rønning

    Hvor lækkert! Jeg klart hoppe med på dine ugeplaner. Og skal nok gi dig respons på dem. Tusind tak 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • gastrosita

      Det lyder bare dejligt, jeg har også lige færdig gjort næste uges, nu vil jeg arbejde på at få en dessert ind i planen, til fx. Lørdag eller søndag 😀

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sunde chokolade Sense vafler m. Snickerssauce