Madpakke eller snack…. – Gastrosita
Sticky Chicky wings

Madpakke eller snack….

grøn knas

Jeg er ret glad for det japanske køkken, ikke den store miso fan og misodip.  Godt nok prøver jeg, hver gang vi er ude at spise japansk. Det smager bare lidt af sure tær, i tang fyldte, sommer varme kondisko…. Efter min mening. Miso suppe har jeg også forsøgt 7 gange nu, må bare erkende, at det bare ikke er mig. Til gengæld er jeg helt pjattet med  teriyaki. Speciel vild med,  spyd med masser af helt tyndskåret oksekød over åben ild også pensles de blidt med teriyaki sauce…. aaaaamen altså, eller et skønt stykke laks bagt i ovnen med teriyaki sauce på toppen, mums .

Her har jeg bare kommet 1 tsk. udover mine grøntsagsstave også lidt nigellafrø. Og det fungere fint som ekstra grønt til min frokost, og så smager det vidunderligt.

Teriyaki sauce kan købes færdig, stortset alle de større supermarkeder har det, ellers asiatisk marked. Jeg laver den selv, og her er opskriften

 

Du skal bruge

1 dl soya

1/2 dl vand

2 spsk. risvin

2 spsk. brun farin

1 spsk. knus hvidløg

1 spsk. fint revet ingefær

Sådan gør du;

Put alle ingredienser i en lille gryde, varm det op på svag varme indtil den brune farin er smeltet, du kan med fordel jævne den så den fremkommer mere som en glace. Bland 1 tsk. maizena med 2 tsk. koldt vand og kom det i gryden.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sticky Chicky wings