Gnocchi med kødboller og frisk tomater

Lyn hurtigt, super lækkert tilbehør til julefrokosten

 

_20151210_150849

Lynsyltet lilla spidskål og sennepsfrø

Jeg kan rigtig godt lide tilbehør. Små lækre delikate tillæg, som gør at en meget traditionel ret, kan bevæge sig i en helt anden retning.

Så jeg er gået igang  med at lynsylte kål og sennepsfrø. Det skal nemlig på toppen af en lille hapser, som gæsterne skal bydes , til julefrokosten på lørdag. Udover denne lille hapser skal de også have et glas køligt boblende julegløg.

På selve julefrokostbordet skal jeg bidrage med gravad laks, Anderilette, rejesalat og hjemmebagt rugbrød.  Dog er, ingen af retterne lavet efter traditionelle opskrifter. Alle kommer med deres egn ret som i udgangspunktet er en traditionel julebordsret. Denne ret skal så lige en tur igennem fantasien og have et lille tvist. Lover opskrifter og billeder på det hele.

Nu vil jeg,  lige lave en omgang lynsyltet græskar og rødløg, og det er, hvis også på tide, at får mine andelår sat over til rilette.

Opskriften kommer her

 

200g fintsnittet kål,  jeg tog det på mandolin

1dl sukker

2dl vand

2dl eddike

3spsk sennepsfrø

Mens du snitter kålen, og får den trykket godt ned i et sylte glas. Så lad eddike, sukker, vand og sennepsfrø få et lille opkog,  og lad det små boble i 2 min. Hæld så over din fint snittet kål og luk låget med det sammen.

Husk at skolde glasset lige inden brug.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gnocchi med kødboller og frisk tomater