LowCarb “Pho” Kylling nudel suppe – Gastrosita
Easy Oreos cheesecake

LowCarb “Pho” Kylling nudel suppe

img_0410

Torsdag: Asiatisk inspireret kylling nudel suppe (LowCarb)

10min forberedelse. 60 min koge tid,m4 personer

Jeg er vild med asiatisk mad, koreansk, thai, vietnamesisk og dele af det kinesiske køkken. Jeg er ikke den store fan af den skandi-kinesiske all you can eat buffet.. Der er bare sørgeligt friture badet snask i dårlig transfedt syre og endnu dårligere smag…. men det er bare min mening, når familien ønsker denne version, og jeg  ikke kan overtale dem til hjemmelavet, eller anden, så går jeg med.. Jeg er kæmpe fan af den vietnamesisk nudelsuppe PHO, som er fra det tidlige 1900 tal og har gennem årtierne og den franske kolonisering ændret og forbedret sig, noget har dog ikke ændret sig siden 1910, det er stadig en typisk morgenmad i Vietnam. Smagen af pho variere virkelig meget fra region til region, og den laves både på  vegetar, fjerkræ, skaldyr og som den originale på okseben. En helt rigtig Pho (udtales Foååå) er ikke lavet på 30 min, den tager en hel dag og jeg kan kun varmt anbefale at du ved lejlighed, finder en god vietnamesisk restaurant eller suppebar. Jeg har mine favoritter i Århus, Odense , København, Oslo, Stavanger, Kristiansand, Stavanger og i Paris… Ja jeg er Pho nørd. Den her er min fortolkning, og er lavet ud fra en travl hver dag, og at det smager så fantastisk. Jeg har sparet på nudlerne, og gjort strimler af spidskål og squash til mit grønne supplement til retten. Samtidigt har jeg valgt at fylde op med mættende proteiner fra edamame bønner

**Du kan sagtens lave suppe fond dagen før, så skal du bare opvarme suppe med lårene i.

Suppe Fond:

2 porrer
1 løg
4 fed hvidløg
2 cm ingefær
2 stjerne anis
3 hele allehånde

1 kanel stav

2 nelliker

1 spsk. Sukker

1 tsk. Salt

2 hønse boullion
5  spsk. fiske sauce
3 kylling over og underlår

Fyld:
2 dl edamame bønner uden bælg
4 forårsløg
2 squash
1/2 spidskål
1 bk bønnespirer
1 rød chili
1 dusk hold basil (thai basilikum)
1 dusk koriander
1 lime
150 risnudler

Topping:
1/2pose slagter bolsjer (flæskesvær)
Tilbehør: Scirachi og hoisin sauce

Skyl lige kyllingelår under den kolde hane og nej der ikke gået skyl dit kød i den… Jeg skyller bare altid kylling, hele som halve etc. Kom dem i en 5 ltr. gryde sammen med 4 fed hvidløg, giv gerne lige hvidløg et tryk inden de lander i gryden. Kom nu ingefær skiver, stjerne anis, hønse boullion og alle hånde i, bring det langsomt i kog og lad det nu koge i 60min. Skum automatisk af. Efter 55 min tages den af varmen og 2 – 4 spsk. fiske sauce tilsættes. I mens snittes forårsløg i 2mm tykke skiver, husk at bruge det grønne. Skyl bønnespire, de frosne edemame bønner skylles hurtigt under varm vand, og lad dem dryppe af. Den røde chili skæres i tynde skiver, koriander blade plukkes og stilken skæres i små stykker. Anret nu de snittede og vasket grøntsager på en frokost tallerken; til hver 1 skiveskåret forårsløg, en lille håndfuld bønnespire, 1/4 chili, 1 båd lime, korianderblade, og thai blade.

img_0413

5 minutter inden severing, hældes kogende vand over nudlerlerne, og lad dem trække med låg på, hæld vandet fra, og del portionen i 4 og læg dem i suppeskåle. Oven på lægges, spidskål strimler, samt squash “nudler” jeg har brugt spiralizer til at lave dem.  Så edemame bønner. Ovenpå igen lægges kogt kylling. Så kommes snittet koriander stilke og snittet forårsløg. Hæld nu 3-4 dl af suppefond over og servere.

Jeg er pjattet med en spsk. hoisin og 1 spsk. scirachi chili sauce i min skål suppe, det er ikke alle der til det. Hoisin er en lækker sødlig sort bønnepaste som er fantastisk til når du skal grille spyd med kylling , eller som en del af en barbecue dyppe dyppe sauce. Jeg bruger den også i wokretter.

Flæskesvær skal lige have en tur med kagerullen, sådan de bliver til en grov krymmel.

 

Bon appetit

 

I min suppe skål er der: 80g kogt nudler, kogt kylling, edamame bønner, spidskål, forårsløg, squash

Hf 1-2 spidskål, forårsløg, squash, bønnespire og urter

Hf3 Kylling og edamame bønner

Hf 4 ris nudler

Fedt ingen

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Easy Oreos cheesecake