Lidt lækkert til frokost eller gæster – Gastrosita
Smørrebrød, lækkert til gæster

Lidt lækkert til frokost eller gæster

IMG_20160411_121232

Da jeg var en lille pige i Horsens, husker jeg en dejlig familie tradition.  Mine forældre og jeg var altid ude at spise fredag aften. Stedet hed; Restaurant Rytterkroen,  og i køkkenet stod Inger hun var Kok og en rigtig god en af slagsen. På gulvet vat Poul hendes mand, en tjener med gode vaner og maner.  Jeg husker specielt en fredag, hvor Poul kommer hen for at tage i mod vores bestilling. Han kigger venligt på mig, går lidt ned i knæ og spørg: Prinsessen skal vel have pølser og pomfritter, som vanligt? Hvorfra det lyder fra mig; Nej tak, jeg skal bede om en rejecocktail og en bøf bearnaise.  Lettere forbavset, kigger Poul på mine forældre, som nikker, dog ikke helt uden et smil på læberne…. Poul responderer, meeeget vel,  hvordan ønsker de bøffen stegt? Nu ligner jeg en blomsterhat i hovedet, øøhhhh på panden tror jeg, er det ikke rigtig mor. Så kunne de ikke holder latteren tilbage længere,  og jeg havde fået bestilt, hvad der i mange år, var mine 2 absolutte livretter.

Den gang fik man en rejecocktail i et glas,  som sad i et glas, nogle gange med farvet vand i.

Jeg elsker stadig rejecocktail, og dette er mit 80r minde

 

Til 4 personer

1 iceberg

400 g rejer

1 avocado

4 dampet grønne asparges

2,5 dl cremefraiche 18%

1/2 tsk Cayennepeber

1/2 tsk Røget paprika

3 spsk God ketchup

1/2 tsk Hvid peber

2 spsk Citron saft

Salt (smag til)

 

Læg iceberg på skærebræt og skær toppen af, men gør det til en stor top, sådan at det kan blive til en oval skål. Pil forsigtigt 4 af de store yder lag af og fyld dem med de mindre salt lade skåle. Snit resten af iceberg fint og fyld i. Dræn rejer. Bland alle ingredienserne til dressing, smag til mange gange undervejs. Kom dressing på salat 1 spsk. Kom 100g rejer i hver. Fordel.nu resten af dressing over rejerne. Lav 3 kugler avocado til hver, snit hver asparges i 3 og læg på, pynt med rød skovsyre og rabarberskud,  Ian du ikke finde rabarberskud,  så brug brøndkarse.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Smørrebrød, lækkert til gæster