Boller i karry med Senset ris

Lassagne med masser af grønt

img_1873

Sense kur, Tirsdag: Lasagne med masser af grønt

I en travl hverdag, og med småbørn og teenagere som skal spise med, så er det vigtigt at deres favoritter også rammer spisebordet, specielt når vi er i gang med en livsstilsændring …. og hvis der er noget som fås i mange varianter, og specielt færdig lavet, så er det lasagne…. Det er også en ret hvor vi kan få en masse fantastisk smag i, form af grøntsager….  og tro mig, den virker på de mindste og på de kræsne, og de som ikke vil spise grønt. Kodeordene er: “Fint snittet, meget fint snittet” Det tager lidt tid at snitte det hele hvis du ikke har en food processor eller minihakker ….. men tro mig det er tiden hver, og i stedet for maskiner, så tag mand og børn med i køkkenet…. eller gør som jeg gør nogle gange…. JEG nyder roen og den terapeutiske følelse det giver at stå og snitte og hakke…

Til 4 personer og 1 frokost

500 g hakket okse

2 spsk. oliven olie

1 løg

4 fed hvidløg

1 dåse tomat pure

2 bladselleri stænger

2 gulerødder

250 g Champignon

½ spidskål

1 spsk. oregano

1 dåse hakket tomater

1 okse bouillon

1 pk. frisk lasagne plader, gerne fuldkorn

250 g hytteost 4 %

5 spsk. Mozzarella

5 spsk. Revet parmesan

½ tsk. Muskatnød

start med at brune kødet af, du behøver ikke tilfører fedtstof, kødets eget fedtstof er rigeligt, krydre med salt og peber, svits godt, det tager 5-6 minutter.. kom kødet over i en skål. Kom nu oliven olie i gryden og svits fint hakket løg og hvidløg, tilsæt så meget fint hakket champignon, samt salt og peber og læg låg på. lad det stå under låg i et par minutter før du tilføjer fint skåret blad selleri og revet gulerod. lad alt svitse godt før du tilsætter tomat pure. Så kommes fint snittet spidskål, oregano, salt og peber, vend kødet i og vend godt rundt, tilføj så hakket tomater, mælk, vand og okse boullion, lad det simre i 5 minutter. I en skål blandes hytteost, parmesan og revet mozarella sammen med revet muskat nød. Fordel i ildfastfad, først kød sauce, så plader, så kød sauce så plader også resten af kødsaucen, toppet med denne skønne osteblanding på toppen… bag i forvarmet 180 g varm, varmluftsovn i 25min. husk bruger du tørre plader, skal du tilføje mere væske til kød sauce og forlænge tilberednings tiden med 20min.

Min portion er 1/5 del af det ildfaste fad, også lavede jeg til mig selv en salat på lidt grøn syre, spinat og friske krydre urter.

img_1851 img_1853 img_1874 img_1875

Hf 1-2 tomat, gulerod, løg, spidskål, champignong

Hf3 Hakket okse og hytteost

Hf4 pasta plader

Fedt: olivenolie, parmesan, revet mozarella

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Boller i karry med Senset ris