Torsdag: Sense kartoffelsalat med grillet kålpølser

Langtidsstegt Pulled lam og ballon pita

img_1798

Sense madplan fredag: Langtids stegt lam og tyrkisk ballon pita

Lam hører påsken til, og denne ret har ligget i baghovedet i stykke tid. Jeg så Jamie Oliver laver noget lignende på et tidspunkt, også havde jeg et lille mad minde fra da jeg var rejseleder i minde unge dage, hvor jeg havde smagt en fantastisk ret på gaden i Bodrum. Og nu har jeg fundet mit lille take på denne ret, og tro mig, den ligger på top5 listen over favorit comfort food, og gæste mad…. Den er også fantastisk ovenpå naan brød, eller tortillapandekager …. og resterne, dem tryller vi med på søndag, oh yes…. der skal vi lave små sprøde, knasende salte og søde filo ruller fyldt med resterne og en masse andet skønt….

28 timer , 24 timers marinade, og 4 timer i ovnen

4 personer og til rester til 4 personer

24 timers marinade:
1,5 kg lammeskulder
1 dl granatæble sirup
3 Rørsukker
2 dåser Tomat pure
1 økologisk citron
2 spsk Stødt paprika
1 spsk Stødt koriander
1 spsk stødt spidskommen
1 spsk tørret mynte
1 spsk oregano tørret
2 tsk røget paprika
3 fed hvidløg
2 tsk stødt peber
1 tsk kanel

img_1771

1 ltr grøntsags fond
2 rødløg

Sirup
3 spsk granatæble sirup
1 spsk rørsukker
Riv skal af citron kom i skål, skræl citronen og skær i tern, bland skræl og citron med resten af marinade ingredienser og blend. Gnup lam med marianden, sørg for den er godt dækket til. Kom det i en stor frysepose og på køl i 24 timer.

Tag lammet ud af køleskabet en time før , det skal i ovnen. Efter en time ved stue temperatur kommes lammet i stegeso eller et dybt ildfastfad/brande pande som du kan dække med folie, ikke en ovn brande pande, den er for stor. Skær rødløg i kvarte og placer lam oven på. Hæld grøntsag fond ud over lam, lig låg på, eller dæk med folie og kom i en 140 grader varm ovn i 4 timer. Tag lammet ud, hæld væsken fra og over i en kasserolle, kom 3 spsk granat æble sirup i og lad det stå og reducere i 15 – 20 min, eller til det er blevet tykkere. Hæv temperaturen til 220 grader. Lammet kommes tilbage i stegeso/bradepande og 2 spsk granatæble sirup hældes på lammet, læg låg på igen og bag i 20 minutter. Tag lammet ud, fjern låg/folie og hæld den indkogte sirup udover, og bag uden låg i 20 minutter. Tag nu to gafler og træ det saftige møre kød ag benet og fra hinanden .

img_1448

Tyrkisk ballon pita brød
350 g hvede mel
1/2 spsk salt
2 spsk oliven olie
175 ml lunkent vand
Tænd ovnen på 250 grader, og læg en pizzasnegle ind og lad den blive rigtig varm. Det tager 30 min, har du ikke pizzasten så brug bageplade, eet fungere fint. Bland det hele og ælt rigtig godt i ca 5 minutter del dejen i 8 lige store dele og rul ud. De skal være ca 2mm tykke, pensel med vand og drys med sort eller alm sesam. Bag på den varme plade i ovn i 3 min.

img_1797
Rødløg salat
3 rødløg
1/2 bndt. bredbladet persille
1 spsk. Sumak
1/2 Romanesco salat
Snit alle indgredienser fint og bland.

Granat æble dressing

1 tsk chili paste
1/2 granat æble
1 fed hvidløg
3 dl yoghurt 2%
Hakket koriander
Halver granat æble og bank med bagsiden af en grydeske på skalden, på den måde får du let de små saftige kerner ud. Knus hvidløg og bland det hele med yoghurt .

img_1446img_1450

Hf1-2: Rødløgsalaten

Hf3 Pulled lam

Hf4 ballon pita 2 små og granat

Fedt: Lam er ikke magert i sig selv, så jeg har ikke tilsat fedt i denne opskrift

smagsgivere: Tomat pure, krydderier, granatæble sirup og rørsukker.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Torsdag: Sense kartoffelsalat med grillet kålpølser