Lakseburger og bønnefritter – Gastrosita
Tortilla lagkage m kylling

Lakseburger og bønnefritter

img_1942

Søndag: Lakse burger m. Dild dressing og bønnefritter

Jeg vil normalt altid gå til min lokale fiskehandler og købe min fisk, og efter en workshop i tirsdags med fiskeribranchen og Hav a/s, så har jeg taget en beslutning om KUN at købe dansk fisk, ikke kun fra fiske handleren, også fra supermarkedet. Dog elsker jeg turen til fiske handleren, og vores datter synes også det er super hyggeligt, også for hun enten charmet sig til en mini fiskedelle, eller en lille pose med pille rejer….. Vi har virkelig meget lækker fisk i vores farvande, vi er bare ikke vant til at købe og tilberede den. Vi danskere køber masser af  laks, norsk opdrættet laks, og for at sige det på godt dansk, så i mine øjne svare det til at Købe lørdagskylling lavet på burhøns, man kalder også disse laks for burlaks… Jeg har vedhæftet lidt omkring hvad lakseopdræt gør ved Vildlaksen og ved farvandene de bliver opdrættet i..

http://www.dn.dk/nyheder/undga-at-spise-opdraettet-norsk-laks/

 

Du skal bruge:
Fiskedelle
1 pk laksefars
100 g hytteost
4 spsk revet cheddar

1 tsk løg pulver

salt

peber
1,5 spsk Husk (loppefrø skaller) eller 2 spsk havregryn

4 spsk olie
1/2 dusk dild
1/2 iceberg
1 rødløg
2 gulerødder
400 g grønne bønner
2 spsk. Oliven olie

4 fuldkorns pitabrød

Dressing
8 spsk fraiche 6%
2 spsk mayonnaise
2 spsk citron saft
1 tsk Dijon sennep
4 spsk kapers
1/2 dusk dild
Peber

Tænd ovnen på 180 grader varm luft. Kom bagepapir på en bageplade.

I pose vendes bønnerne i olie og salt, læg bønnerne på bagepladen og bag bønnerne i 25 min. Husk bruger du frosne skal de have lidt længere.

I en skål blandes den færdig blandet laksefars med hytteost, cheddar, løgpulver, salt, peber og husk. Stil farsen på køl i 5-7 minutter sådan den kan samle sig.

Bland alle ingredienser til dressingen og på køl. Vask og klargør grøntsager til fyld i burgerne.

Kom de 4 spsk olie på panden og opvarm, lav nu 4 store fiskedeller, og form den som en burgerbøf (stor, rund og tryk dem lidt flade. Steg ved svag varme i 5 min på hver side, vend forsigtigt)

Lun pitabrødene på eftervarmen i ovnen, og server

img_1940

Måltidet indeholder:

Hf 1-2 grønnebønner, salat, gulerod og rødløg

Hf 3 fiskedelle

Hf 4 pitabrød og mel i farsen

Fedt: 1/2 spsk. mayonnaise og  1 1/2 spsk oliven olie, 1 spsk cheddar (totalt 3)

7 kommentarer

 • Mette

  Hejsa. Første gang jeg er på din side, men bestemt ikke sidste. Jeg skal have kigget mig omkring herinde. Men vil i første omgang lige høre, hvor du har købt den “ting” du har bønnefritterne i? Vh. Mette

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • gastrosita

   Hej Mette, den er fra Inco eller HW Larsen

   Rigtig god fornøjelse her inde

   Bh Gastrosita

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marina

  Hejsa.
  Kan jeg erstatte hytteosten med noget andet?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • gastrosita

   Er det fordi du er allergisk eller er det smagen ??, jeg kan ikke fordrage smagen af hytteost, men i denne kan du ikke smage det, det lover jeg :-), men det er virkelig gode kalorielette proteiner i hytteost

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marina

   Ja, er ikke pjattet med hytteost, men afprøvede en tærte i går. Det var ikke så slemt som jeg havde forestillet mig, så vi kaster os ud i det😊
   Hvor er jeg glad for at du er tilbage, har savnet opskrifter😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • gastrosita

   Tak, Marina…
   Der er også lige om snart ugeplan

   Bh

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marina

   Jeg forsøgte mig med det igår, men det var fuldstændig uspiseligt. Jeg kunne sagtens forme “bøfferne”, men det hele flød ud på panden. Øv øv.
   Måske er der forskel på om farsen er frisk eller har været på frost?
   Jeg må forsøge igen en dag.
   Glæder mig til ny madplan😊

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tortilla lagkage m kylling