Avocado salat m/rejer, laks og asparges

Kulmule i thai gul karry og kokos

img_0133

Sensekur madplan Onsdag: Kulmule gul thai karry og kokos

Så skiftede det skønne danske vejr, til blæst og 17 grader, så lad os sammen drømmer os til varmere og mere eksotisk himmelstrøg. Helt præcist Thai land. Jeg er rettet pjattet med det asiatiske køkken, og specielt thai … WHO am i kidding, jeg elsker alt mad 🙂 I dag skal vi bruge den gule karry fra Thailand, og en fantastisk dansk fisk; Kulmulen

I den her opskrift bruger jeg kefirlime blade, de kan købes tørre i supermarkederne, de står ved krydderier. Jeg køber altid mine hos min asiatiske købmand, de har dem på frost, og smager er bare så meget mere frisk, bræk det antal af du skal bruge også tilbage i fryseren, og lad dem nu ikke ligge, brug blade i isvand, og evt. cocktails.

I thai køkkenet bruger man også tit palme sukker, fiskesauce og lime saft, og når først man lære at opnå den perfekte balance, mellem, sødt, salt og surt, såå er det så fuglene synger og engle danser på din tunge. I mine snse opskrifter bruger jeg sukrin gold, men ellers vil jeg bruge palmesukker.

Du skal bruge: 4 pers.
500 g kulmule/ Kuller/Lange eller torsk

1 løg

2 fed hvidløg

2 spsk. ingefær

2 spsk. olie
2 spsk. Thai gul karry
1 lime
3 kefir lime blade
1 grøntsag boullion
3 dl vand
1 dåse kokos mælk light 4 dl
4 tsk. Sesam eller ristet løg
2oo g spinat frossen/ frisk
2 gulerødder
200 g suger snaps (frost)

Sukrin gold

Fiske sauce

lime saft
1 Blom kål
2 dl ris

Sådan gør du:

Sæt risene over at koge, riv blomkålen. Når risene er færdige, vender du den revet blomkål i.

I en dyb pande eller wok, kommes 2 spsk. olie, fint hakket, løg, hvidløg og revet ingefær, svits det af og tilføj den gule karry, kefir lime blade, vand og bouillon terning.  Giv det et opkog, tilføj kokos mælk, smag nu til med fiske sauce (eller salt), samt lime saft og evt. lidt sukrin gold.

Nu kommes gulerødder i, lad det simre i 3 minutter, kom så spinaten i, er den optøet så ligges kulmule fileterne i, sørg for de er dækket af sauce, lad det simre i 6 min. det sidste minut kommes sugarsnaps i.

 

På min tallerken er der:

2 grydeskeer med blomkålsrisen, 3 stykker kulmule, 2 store skefulde med grønt og sauce, men mest med grøntsagerne. For at gøre det let, så brug evt. en hulske, og tag herefter en skefuld sauce, jeg toppede min med 1 spsk ristet løg, hvilket er en klassiker i topping i Thailand, jeg ved det lyder  underligt, men prøv det 🙂

HF 1-2 blomkål, spinat, løg, gulerod, sugarsnaps

HF3 kulmule

HF4: 1/2 håndfuld kogte ris

Fedt: 1/2 spsk olie, fedt i kokos mælken (ca. 3 i alt)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Avocado salat m/rejer, laks og asparges