Oste Spinat boller

Kødboller og grøntsags spagetti

img_2588

Lady og vagabonden delte denne ret, med ydmyghed og kærlige blikke. Den er også ret Go, også selvom den ikke er fyldt med hvid pasta. Og Så er den hurtigt lavet, og den er for hele familien.

Og et lille tip eller to falder der lige af fadet nu:

Tip 1;

Er der kødboller til overs, så er de virkelig gode i en burger senere på ugen. Jeg gør det, at jeg lægger dem i et fad og holder lidt mellemrum i mellem dem. Så skære jeg en god Skive cheddar og komme på toppen også i ovnen i 10 mindede 180 grader.  Så i en burger med enten iceberg, eller blandet spinat blade, lidt chili Mayo og bum hurtig lækker aftens mad.. også selvfølgelig en ordentlig omgang grøntsager i stave og buketter til

Tip 2:

Jeg laver  altid dobbelt portion, sådan at jeg kan fryseren familie portion ned, fordi så har jeg til de dage hvor vi er presset tidsmæssigt, eller den bette har sleepover.

 

Spagetti kødboller til 4 personer

500g kalv og svin
2 æg
1 løg
1 tsk. salt
Frisk kværnet peber
Paprika

Tomatsauce:

2 spsk. Oliven olie
1 dåse koncentreret tomat pure
2 dåser flået tomat
1 løg
3 fed hvidløg

Grøntsags spagetti:
1 spidskål

4 spsk. Revet parmesan
Evt. 80g spagetti til børn500g kalv og svin

I en skål røres hakket svin og kalv med salt, så med revet løg, frisk kværnet peber, paprika og æg.

Bring en gryde med letsaltet vand og 2 spsk. Eddike i kog. Jeg laver forholdsvis store kødboller 16 stk. På sådan en almindelig portion. Så form 16 kødboller og kog. Smid ikke vadet ud efter kødbollerne er færdig. Kom de færdig kødboller over i tomatsauce. Og i det resterende kogevand koges spidskåls strimler.. De skal kun koge et minut, dræn og servere.

Tomatsauce:

I en gryde svitses fint hakket løg, knust hvidløg og tomat pure. Krydre med salt og peber, tilsæt så flået tomater, brænd godt af og tilsæt så 2 dl vand og lad det simre i 5-6 min, gerne lidt længere hvis tiden er til det.

img_0082

Hos os får manden og barnet lov til at blande deres grøntsags spagetti med frisk økologisk pasta. Jeg sprænger .

På min tallerken er der halvdelen af spidskålen og 4 store kødboller 0g 1 spsk. Revet parmesan samt en ekstra ske sauce

Hf1-2 spidskål, løg og tomat

Hf3 kødboller (det er en stor håndfuld, men der er heller ikke nogen Hf4

Fedt; 1,5 spsk.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Oste Spinat boller