Helstegt kylling og karry kål salat

Karbonader m. Blomkåls bearnaise

img_1876
karbonader og grøntsags bearnaise eller blomkåls bearnaise.,kært barn har mange navne og det her er et kært barn… Vi elsker nemlig bearnaise…

Jeg er en rigtig sovse pige, og jeg elsker især bearnaise sauce, og det gør min mand også. Og vi har også lavet den lidt for ofte, den er jo ikke helt kalorielet. Så kom jeg i tanke om en opskrift på en sauce/pure som fungerede som en bearnaise, tror den enten er fra Lchf kur eller Stenalderkost…… jeg har leget med den og fået den til passer til vores smagsløg, og nu er den perfekt.  Og istedet for bare, at være en sauce du må få 3 spsk af, så er det også del af dine grøntsager.

*Tip du kan også komme pastinak, persillerod

Du skal bruge:

Til karbonader:
500 g hakket kalv & flæsk
2 æg
2 dl rasp
Salt
Peber
Paprika
4 spsk smør

Til grøntsags bearnaise
1/2 blomkål
1/2 løg
1 gulerod
2 bladselleri stilke

1/2 hønse bouillon terning
3 dl vand
1 tsk salt
2 tsk tørret estragon
1-2 spsk bearnaise essens
6 spsk smør

Tilbehør:
16 grønne asparges (friske)
1 stort løg
2 store gulerødder
4 mellemstore kartofler
2 spsk oliven olie

vask og skrub kartoflerg, gulerødder, skær i mindre både, del løget i fire både, kom i en fryse pose og vend med 2 spsk olie og salt. Bag i ovnen ved 200 grader i 40 min. Og de sidste 5 minutter, vendes aspargsne rundt i ildfastfad og de andre grøntsager og bag i 5 min.

Tag en mindre gryde, skær blomkål i mindre stykker og kom i gryden sammen med skrællet gulerod skåret i mindre stykker, løg skåret, skræl bladselleri, så slipper du for tråde i saucen. Hæld 3 dl vand på 1/2 tsk salt, hønse boullion og halv delen af den tørret estragon . Bring det i kog, og skru så helt ned og lad det det små dampe/koge mørt det tager ca. 20 min. Kom så smør og bearnaise essens i og Stavblend helt fint, det er muligt at du skal have en smule mære væske i . Smag til med salt og bearnaise essens.

karbonaderne er lige til, du skal bare huske at krydre din rasp, samt efter panering. Er du helt grøn i det med panering og og karbonader. Så find to dybe tallerkner, kom rasp salt og peber i den ene . Sammen pisket æg i den anden. I en skål ælter du lige det kalv og flæsk sammen, så former du 4 karbonader, vender dem først i sammen pisket æg også i rasp. Læg dem på skærebrættet og krydre så med salt og peber. Smelt smørret på panden, og steg ved svag varme sådan de ikke branker( bliver sorte)

Hf 1-2 blomkål, gulerødder og løg fra sauce, samt ovnbagt gulerødder, asparges og løg .

Hf3 karbonade

Hf 4 panering og de 4 små kartoffelbåde

Fedt 2 spsk smør 1/2 spsk olie

smagsgiver: estragon, bearnaise essens og hønse boullion

 

 

12 kommentarer

  • Kirsten

    Hvor mange personer er opskriften til?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

    Kan man bruge en anden sovs? Kan ikke fordrage bearnaise 🙊🙊 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • gastrosita

      Hej Louise,
      Du kan i stedet for at tilsætte bearnaise essens og estragon, så kan du tilsætte frisk hakket persille, eller tomat pure, eller karry 🙂
      Rigtig god fornøjelse, og skriv endelig hvad du tester, er altid skønt med ny inspiration.

      BH Gastrosita

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lea

    Hej. Det ser lækkert ud! Hvad er det for nogle tallerkener? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Michelle

    Hvor mange personer er opskriften beregnet til?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sara

    Det prøver jeg 🙂 og tusind tak for nogle lækre opskrifter!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sara

    Kan man fryse grøntsags bearnaisen?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • gastrosita

      Hej,
      Har aldrig prøvet, men du kan fryse en pure, så du burde også kunne med den.

      Bh Laila

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

    Kan man bruge andre grøntsager til saucen? – jeg er ikke vild med blomkål og bladselleri og ved jeg aldrig får brugt resten af dem.
    Mvh Gitte

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Helstegt kylling og karry kål salat