Quinoa salat – Gastrosita
Sense, Tun sandwich på ristet rug

Quinoa salat

12743647_10153982541884697_3802829607244709469_n

Jeg har længe været kørt fast i de samme grøntsager, og det samme tilbehør… Sådan er det hver vinter. Rodfrugterne dominere. Nu kan jeg mærke at hjernen køre som den skal, den udtænker skønne sammensætninger, smage og farver…. og når først den er kommet i gang er den ikke til at stoppe. Lige pt, køre jeg lidt i et sundt asiatisk tema. Der fra også denne ret.

Jeg havde sendt mand og børn i svømme hallen, stod og kiggede i mit store dobbeltdørs køleskab og tænkte. hmmmmmmmmmmmmmmm. De havde bestilt medister pølse og kartoffelmos, pandesauce og kogt broccoli. Der var jeg ikke, i min lille madhjerne.

Så mens jeg stod og kiggede på medister fra slagteren, fandt hjernen selv over i mod thai, vietnam. De har nogle skønne pølser, de ligner lidt, dog ikke så tykke og lange som en medister, også smager de også helt anerledes grundet krydring selvfølgelig.

Så mig en tur op af trappestien, op på øverste hylde på skabsvæggen, bingo rød quinoa, rødkål, rødløg, rød chili….. Så det endte med en lækker lynstegt rødkål, vendt med kogt rødquionoa, broccoli og masser af mynte og frisk koriander.. toppet med en skøn peanutbutter dressing.

 

Til 2 personer

3 håndfulde fint snittet rødkål (gerne på mandolin)

1 fed hvidløg knust

1 lille rødløg fint snittet

1 håndfuld lyn kogt broccoli i små buketter

1 håndfuld blandet frisk korinader og mynte

1,5 dl rød quinoa (kog som anvist på pakken, gerne med en boullion)

1 tsk hoisin sauce

1 spsk soya

1 tsk sriracha chili sauce

1spsk olie til stegning

Svits på en brandvarm pande med olie på, rødløg, knust hvidløg og kål. bland hoisin, soya og sciracha chili sauce sammen og hæld det ned kålen. Vend lynstegt kål med quinoa, broccoli og friske urter. Lige inden servering hældesdressing på

Til dressing

1 stor spsk peanutbutter

0,5dl kogende vand

2 spsk lime saft

1 spsk fiske sauce

Bland ovenstående til en skøn cremet dressing, smag tilmed lime og evt mere fiske sauce.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sense, Tun sandwich på ristet rug