Honning og Øl braiseret kalkunlår – Gastrosita
Sense madplan uge 6

Honning og Øl braiseret kalkunlår

9a63af3e-4cf5-4820-9626-bc81bbc83741

Jeg havde et helt glemt hvor lækre og smagfulde kalkunlår og for at være helt ærlig, så var brugen af kalkunkød ligesom sivet lidt ud af mad hjernen. Hvilket jo er dumt eftersom det er fedtfattigt og fyldt med protein, og prismæssigt også perfekt til en børnefamilie. Dog er det ikke alle supermarkeder som har kalkunkød. Jeg køber mine lår i Lidl eller meny. Opskriften minder meget om min opskrift på påskelam i øl, som var en af min moders favorit opskrifter.

Retten er hurtigt samlet, det er ovn tiden som tager tid, og det er også her der skabes skøn smag. Gider du ikke ovnbagte rødder, så laven mos ud af den blandet pose med rødder, og tilsæt lidt ekstra smør. Jeg lavede kun to lår det var rigeligt til os 3, så jeg brugte min sautere pande med løg i ovnen, du bruger bare en  lille bradepande og dækker og tætter den med to lag aluminiums folie.

89f8cfcd-c7a1-48f5-93cc-fdc132750240

Honning og Øl braiseret kalkunlår
4 kalkun lår

salt

peber

2 spsk olie
2 spsk honning
1 mørk øl
Timian
1 løg
1 gulerod
1 pastinak
Ovnbagte rodfrugter:
1 pose blandet rodfrugter
2 løg
8 fed hvidløg
4 spsk olivenolie
Salt
Timian

Maizena til jævning af sauce

Skræl alle rodfrugter og skær i brede stave. pil løg og del i både, pil hvidløg. Krydre lår med salt og peber, brun dem af i olie sammen med 1fed hvidløg, 1 dusktimian, hæld så øllet i og honning. Lad det simre i et par minutter,før du tilsætter 1 gulerod og en pastinak i grove stave. sammen med 2 dl vand. Komdet hele i en bradepande eller römertorf, og dæk med alufolie. Steg i ovnen i 1 time og 15min. Efter en time hælder du væden fra, det er sauce,hæld det i en kasserolle,og jævn med maizena.

2e2bfd5e-e3bd-40c0-857f-042cff3550ab

Resten af rodfrugterne vendes i olie, timian, salt og peber og kommes på en bradepande beklædt med bagepapir, stegi ovn i 40 min. ved 200 grader.

Hf 1-2 rodfrogter

Hf3 kalkunlår

Hf4 øl (ikke rigtig en hel håndfuld 1/4)

Fedt 1,5 spsk olie

 

PS Beklager billederne ikke ser så lækre ud som de plejer, mangler noget ordentligt lys i disse mørke vinter tider…

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Sense madplan uge 6