kylling gorgonzola

Hokai-sakka

0ec91314-679b-427b-8c52-c77ff5b8dc38

0cd41979-618e-44a3-a06c-5f65c582e5df

 Hokai-sakka 4 personer 1 time 20min

Hokai-sakka en græsk mousakka lavet med hokaido græskar og aubergine. Det lyder næsten japansk synes kjeg, men det er i virkeligheden græsk.

Jeg er vild med mousakka, jeg er dog ikke så meget til en kun lavet på aubergine, så jeg har altid kartoffel. Men måske har du opdaget det. Jeg er vild med græskar, alle slags, derfor er det så hyggeligt at eksperimentere og lavenye opskrifter.

Det har dog ikke været helt uden besvær, vores ovn er nemlig ude af drift. En længere og ret grusom historie, som kunne have gået virkelig galt. Så nu har vi kun en lille bitte ovn. Lad mig sige det mildt, det er såååååå irreterende, og det sinker arbejdet og madlavningen, men hvor der er en vilje er der en vej.

Du skal bruge;

1 hokaido

2 aubergine

1 løg

3 fed hvidløg

1 dåse tomat pure

¼ tsk. peber

1tsk. kanel

1 tsk. allehånde

1 tsk. oregano

5oog hakket okse

2 spsk. olivenolie

3 dl vand

1 dl rødvin (valgfrit) ellers en dl vand mer)

Bechamel Sauce

2 spsk- smør (20g)

3 spsk. Hvedemel

1dl. Grøntsagsfond

3 dl. Letmælk

4 spsk. parmesan (60g)

4 spsk. mozarella

4 spsk. rasp gerne pankorasp hvis du har det

Sådan gør du;

Skær aubergine i ½ cm tykke skiver, og halver græskarret, fjern kerner og pulp, og skær Hokkaido i en 1 cm tykke både. Drys salt på aubergineskiverne, og lad dem stå i et dørslag/ si mens du laver kødsaucen. Så løber væsken ud af dem.

Snit løg og hvidlød fint, svits i olien, tilsæt kødet og brun af. Tilsæt peber, oregano, allehånde og kanel og herefter tomatpure. Tilsæt så rødvin og lad alkoholfordamper, tilsæt så vandet, husk at smage til med salt.

13d2624a-158c-4c48-b7cc-b533b2c6a3fea0d185af-96f8-427a-a86b-dbaf8d2ef2375b5c8c12-92d1-4ae4-874d-c37ae0674615

I et ildfastfad, lægges hokkai-ssakaen i lag. Start med et par skefulde kødsauce, så græskar, i hullerne lægges en skive aubergine, se billedet, fyld så kødsauce, så fyld med aubergine skiver, så kødsauce, sp græskarbåde, jeg skære græskarbådene sådan de passer og kødsaucen dækkes, kom så kødsauce, så aubergine så kødsauce, så din bechamelsauce, hvis du har til et lag mere, så giv den gas… Drys med rasp og bag i ovnen varmluft 180grader i 50min-

Min portion 1/4 del af retten

Hf1-2 græskar, auberginer, løg

Hf3 Hakket okse

Hf4 en spsk. Rasp og mel i bechamel

Fedt 3 spsk. Fordelt på revet mozarella, parmesan og olie

0,75dl af mælkerationen

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

kylling gorgonzola