Høns i Asparges – Gastrosita
Perlebyg salat m/ feta

Høns i Asparges

46acb93b-7f0b-4e34-914f-3fd93f491760

Tirsdag; Høns i asparges (NB * husk denne ret høre sammen med torsdagens)

Min mor og mormor lavededen bedste hønsekødssuppe, med så meget smag, små fedt perler i overfladen, skønne grøntsager, hjemmelavet kød og melboller, hvor efter de lavede høns i asparges… uhmmm et rigtig godt minde.

Jeg har pillet lidt ved opskriften,  oprindeligt havdejeg planlagt at købe en suppe høne og en kylling også køge suppe på det. Det ændrede sig da jegstod i supermarkedet med en frossen høne som ikke var større end en halv chihuaha. Jeg mindes ikke de var så små, da jeg var barn og min mor kogte suppe… men måske husker jeg forkert. Detblev i stedet for en 16oo g kylling, en som havde haft det godt med masser af plads.

At få gang i suppen tager ikke lang tid, men den skal koge i mindst to timer. Og du får måske brug for en enkelt hønse boullion terning. Jeg ordner mine grøntsager om morgenen eller dagen før, så er det hurtigt sat over om aftenen.

Du skal bruge; arbejds tid 15 min. koge tid 120 minutter

5 ltr. vand

1 kylling 12-1400g
2 porrer
3 store gulerødder
1 løg
3 fed hvidløg
4 bladselleri stilke
4 laurbærblade
1 dusk persille
1/2 dusk timian
7 peberkorn
1 dåse asparges
2 dl ærter
3 gulerødder
50g smør ( 5 spsk fedt)
3 spsk. mel

4 luksus tarteletter

Vask og skyl alle grøntsager, snit dem groft og kom i suppe gryde sammen med kyllingen, for gryden i kog, husk at skumme toppen af ( der ligger sig lidt skum med evt urenheder i toppen af overfladen,brug en spiseske til at fjerne) Lav en lille buket af persille, timian og laurbærblade, bind med kødsnor.  Kom din buket ned i gryden sammen med peberkorn, læg låg på og lad det koge i to timer.

Tag kyllingen og pil kylling kødet af og riv det uden at det bliver for fint. Lad bare suppen koge videre imens. Si nu suppen. Du skal bruge 1,5  ltr nu til sauce, resten er til suppen på torsdag. Lad de 1,5  ltr koge ned til en liter. Dræn asparges uden, men smid ikke saften væk, den bruger vi saucen. Skræl og snit gulerødder i tern.   I en gryde smeltes smør og mel piskes i tilsæt asparges vand og herefter lidt af gangen af suppen, når alt er tilsat lader du saucen koge i 5-7 minutter sammen med gulerødder og asparges. Nu kommes kylling kødet i og varmes op i saucen,undgå at gøre for meget, ellers bliver dit plukket kyllingkød bare en trævlet massse. Tilsæt ærter, og lad dem simre med i 1 minut, anretog servere.

På min tallerken er der 1 luksus tartelet, 4 gryde skeer med fyld.

hf1-2 asparges, ærter, gulerødder

hf3 kylling kød

hf4 tartelet

fedt 1,5 spsk. smør

d083a95a-b8b3-4b70-8104-4b3102ca5fc0

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Perlebyg salat m/ feta