Helstegt tandoori kylling med grønkåls raita og sødkartoffel . – Gastrosita
Far laver saucen ,Bolognese

Helstegt tandoori kylling med grønkåls raita og sødkartoffel .

3880701a-9cae-45b7-b088-7b1b096848fc

Fredag: Helstegt tandoori kylling med grønkåls raita og sødkartoffel .
**Husk at marinere kyllingen dagen før eller om morgenen.

Lad mig starte med at beklage billede kvaliteten, det er vanskeligt her i vintertiden at få et godt naturligt lys. Og nu er det jo sådan at vi får de samme retter som jer her på ugeplanen, vi er bare lidt dage i forvejen. Jeg har dogønsket mig lidt nyt udstyr til jul, sådan jeg får lidt bedre lys og bagrunde.

Tilbage til den retten, den kan i godt glæde jer til, den er så lækker og salaten, som er inspireret af den indiske raita, er en bestseller, selv hansemand to 3 gange, det sker ikke ofte. Kyllingen er så pakket med smag fra inderst til yderste, uden at være kraftig krydret eller stærk. Det er en super gæste ret fordi den passer selv og alt er færdig samtidigt.

Olivia er ikke vild med sødkartoffel for tiden, så jeg kom ekstra bagekartofler og gulerødder i mine ovnristet kartofler.

Tips** Jeg har frosset fonden ned fra bradepanden , jeg sigtede den lige igennem en si, den vil blive brugti en indisk inspireret linse suppe en af dagene. Sådan engang fond/sky er umuligt at købe sig til.

 

Marinade og fyld til kylling: 12-24 timer

1 hel fersk kylling 14-1600g
2 dl græsk youghurt
2 spsk. Tandori krydderi
2 spsk. Oliven olie
Salt
5 fed hvidløg
Frisk ingefær
1 løg
1 økologisk citron

Grønkåls raita;

1 agurk
200g frisk grønkål
Frisk mynte
Frisk koriander
1 lime

2 dl græsk yoghurt

 

Ovnristet kartofler

2 bage kartofler (kan undlades)

4 gulerødder (kan undlades)

6 fed hvidløg

2 løg
600g sød kartoffel
3 spsk. Oliven olie
Salt

Skyl kyllingen ind og udvendig, check for fjer og andet. dup den tørmed køkkenrulle, placer i en dyb bradepande. Salt den godt indvendigt, samt drys gerne med taandori krydderi inden i. Del citron i kvarte, pil hvidløg, snit ingefær, del løg i kvarte. fyld nu kyllingen med citron, hvidløg, løg og ingefær, luk med kødnål.  I en skål blandes yoghurt med 2 spsk. olivenolie og taandoori krydderi afslut med at salte udvendigt. (det er her den skal på køl i 12-24 timer) Steg ved 175 grader varmluft i  90min. Efter  15 min hældes 4 dl vand i bunden af brade panden, husk ikke at bruge for stor bradepande.

Skræl kartofler og skær i store tern, del løg i kvarte, pil fede kom det hele i en bradepande og vend rundt med 3 spsk. oliven olie og salt, bag i ovnen sammen med kyllingen. Husk at vende rundt i kartofler halvvejs.

Grønkåls raita:

Bland 2 dl yoghurt med honning , lime saft og et drys salt, skræl din agurk og skær i tern, snit grønkålen, hvis du altså ikke har købt den færdig snittet. Hak mynte og koriander 10 min før servering vendes det hele rundt, gem lidt urter til toppen.. jeg havde ti blåbær i køleren, de kom på toppen og det var et fint pift, men ikke nødvendigt.

b8a70437-8444-49c2-968c-394106e141e0

På min tallerken er der:

150g kylling ca. 1/3 del af de søde kartofler, lidt gulerod og 2 store håndfulde af grønkåls raitaen.

HF1-2 grønkål, agurk, sødkartoffel, gulerød

Hf3 kylling

Hf4 ingen

Fedt: ,5 spsk. oliven olie ca.

Mælkeration 1dl

Smagsgivere: taandoori krydderie, hvidløg, lime, koriander og mynte

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Far laver saucen ,Bolognese