gastrosita, hende fra masterchef ...

gastrosita, hende fra masterchef …

DSC_0013Gastro stammer fra det græske ord “gastros” som betyder mave, og jeg skulle gerne kunne bringe glæde til mange maver, med mine opskrifter. Hvorfor så  Sita? Lad mig starte med den korte og logiske…. Det har en super klang.

Gastro forbinder mange med både rustikt og maskulint. Det er noget jeg kan forholde mig til, samt lide. Tilføjer vi -nomi, er vi i den raffineret ende af skalaen. Gastronomi er madlavning, i et helt andet niveau, det er kunst. Jeg vil virkelig gerne bevæge mig i den retning. Det kræver ofte en masse udstyr.  Nu har jeg fået det store køkken med plads til at teste og lege med udstyret. Så glæder mig til at vise frem og teste.

Jeg valgte at tilføje -Sita, for et feminint touch, jeg er jo en kvinde, de der kender mig, og har fulgt mig i masterchef, ved også at jeg har mine følsomme sider. Så -Sita skulle tilføjes

Da jeg er lidt små paranoid, og ikke ønskede at Gastrosita skulle gå public, før jeg vidste om det var et egentligt ord, eller endnu værre et skældsord.  Så skulle det googles. Forestil dig lige, at man med sommerfugle maven, og kæmpe forventninger til sig selv, søsætter sin længe ventet blog, også betyder navnet noget grimt eller fjollet på et eller andet sprog….. Heldigvis betyder Gastrosita, hverken mavekatar, eller snotfjæs på noget sprog. Sita er faktisk En hindu gudinde; Sita, is earth goddess who blessed the land with good crops. Det er måske lige en anelse for selvfed, og overdrevet, at begynde og kalde mig selv “gudinde for landbruget”  Jeg vil dog gerne slå fast, jeg er til økologi, fritgående og dyrevelfærd. Vi har i Danmark nogle fantastiske landmænd, producenter, avlere kald dem det du vil. Vi har ildsjæle som producere formidable råvarer og produkter og vi skal støtte og købe mere lokalt. Jeg vil her på bloggen, teste og lave mad med råvarer og produkter, som jeg møder på min vej rundt i landet, i forbindelse med ferie, eller kunde besøg. Samtidigt falder jeg ofte over spændende produkter i den lokale Meny, rema100, føtex, kvickly, netto, aldi, fakta, irma og etniske eller asiatiske supermarked. De råvarer og produkter skal der leges, med og resultatet skal være smagfuldt.

Jeg glæder mig, som et lillebarn til at dele opskrifter, råvarer, madoplevelse , udstyr og tanker….

4 kommentarer

  • Mette Thorhauge Østergaard

    Har bagt de lækreste vanille kranse ever. At tilsætte marcipan er super tænkt.
    Tak for super opskrift. Glædelig jul til dig .

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Charlotte Nielson

    Jeg glæder mig til at følge din blog

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Betina Albrechtsen

    Jeg glæder mig så meget til at følgelig lajla, du er pisse talentfuld og kreativ. Da vi gik i skole sammen, havde jeg ikke set dig i madverden, eller jo måske men der var jo kiosken . At du er kommet så langt hvor fedt, og glæder mig til at prøve mange af dine opskrifter af❤️

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bloggers Delight
    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

gastrosita, hende fra masterchef ...