Madplan uge 38

Hamburgerryg m/ blomkåls pure og Chips

img_0546

Hamburgerryg med grønlangkål er en gammel klassiker, og jeg ved at specielt sønderjyderne har et helt specielt forhold til retten. Det her ikke et forsøg på at pimpe den traditionelle . Men det er drøn lækker ret, de helt sprøde salte Chips sammen med den helt glatte bløde pure, også det sød syrlige fra rødbeder… det går bare op i en højere enhed med den sidste komponent røget hamburgerryg . Også er jeg ret vild med anretningen.

img_0539

Til 4 + personer

Du skal bruge;

Hamburgerryg m/ blomkåls pure og Chips
600-800g hamburgerryg
1,5 blomkål
500g grønkål
3 spsk. Oliven olie

1 tsk salt
6 spsk. Smør
1/2 tsk. hvid peber
Syltet rødbede

Kog hamburgerryg i 45 min, husk at fjerne nettet først. I en anden gryde gryde kommes blomkåls buketter og stok i letsaltet vand. Vask grønkålen grundigt og enten ryst den tør eller dup med køkkenrulle. Hiv kålen af stokken og i 4 cm stykker. Kom dem i en stor fryse pose og hæld 3 spsk. Olivenolie ud over, samt 1 tsk salt, blæs luft i posen og ryst.

Kom grønkålen på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen ved 180 grader i 8-10 min, eller til sprødt.

kog blomkålen i 10 min, indtil det er blødt ogmørt og kan blendes glat sammen med smørret. Husk at få alt vand ud  af blomkålen. Det er en god ide at dampe det af i gryden. Husk at smage til med salt og peber

Hf1-2 blomkål og grønkål, rødbede

Hf3 hamburgerryg

Ingen håndfuld 4

Fedt 2 spsk

3 kommentarer

  • Rebecca

    Ser lækkert ud. Bruger du slet ikke salt?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • gastrosita

      Jo smager til med salt, står også til kålchips

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • gastrosita

      Hej Rebecca,

      Jeg var lige inde og kigge, ved ikke hvorfor det med salt missede opskriften. Jeg har rettet til. Tak fordi du skrev 😀

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 38