den smager såååå godt

Grønne Pesto deller med spinat pasta

4a09f9b8-005e-4755-9d4c-73b710674599

Pesto pesto pesto, der var en gang hvor alle lavede pesto og den ene efter den anden pesto poppede op på alle blogge. Jeg havde egentligt kommet den grønne basilikum pesto ned i 80´r kassen, sammen alle de andre madvarer og trends jeg var blevet træt af. Det er da heller ikke fordi jeg har opfundet den nye dybe tallerken med denne ret. Jeg har derimod fundet en velsmagende ret med kylling og som min 5 årig, synes smager lidt af pizza frikadeller. De er hurtigt lavet, de kan fryses ned, de er gode på til madpakken og til sammenskudsgildet, ja selv til brunch bordet.

Denne er egentlig også lavet for at få flere grøntsager i vores mad, også selvfølgelig det aller mest vigtige en rigtig god smag.

Det er ikke helt ligemeget hvilken pesto du køber, og jeg siger køber, jeg havde ikke tid til at stå og lave min egen pesto. Kl. var 16.15 og Olivia havde deklareret sin sult 11 gange. Så 500g frisk spinat, 1squash,  hakket kylling, en god pesto og frisk spinat taglitelle og af sted hjem og lave aftensmad.

Retten er hurtigt lavet, og minimal opvask.. Rigtig god fornøjelse

Du skal bruge;

450g hakket kylling

2 spsk. grøn pesto

150g spinat

2 spsk. pinjekerner

1 løg

2 æg

1 spsk. havregryn

salt

peber

300 -400g frisk spinat

1 squash (400g)

1 løg

2 fed hvidløg

1 spsk. oliven olie

4spsk. parmesan

2 spsk. pesto

Kom den hakket kylling i en rører skål, og rør den med salt og peber. I enten blender, eller med stavblender blendes 150g frisk spinat, pesto, pinjekerner og æg og bland herefter sammen med farsen. Tilsæt havre grynen og rør grundigt. På en bage plade beklædt med bagepapir laves 20-22 stk. Bag dem ved 180 grader i 12-14 min.

I mens skæres squash igennem på langs og snit herefter 1/2 skiver. knus hvidløg og snit rødløg i skiver, rist det hele hurtigt af i olie sammen med salt og peber på en pande. kog den friske pasta i 2min, hæld vandet fra kom pasta tilbage i gryden sammen med 2 spsk. pesto, vend pastaen rundt her i, del pastai 4 og vend hver portion sammen med 1/4 del af den friske pasta og squash. anret med 4 kødboller på toppen lidt revet parmesam og evt. ristet pinje kerner.

 

Hf 1-2 spinat, løg og squash

Hf3 pestodeller

Hf4 pasta

Fedt: 1,5 spsk. pesto, 1/2 spsk pinje kerner, 1 spsk. revet parmesan.

f3b7b562-81c4-4ff2-8fa2-2797b1b78b62

2 kommentarer

  • Kristine

    Ser lækkert ud!
    Men er HF 4 ikke pastaen? Og pesto, parmesan og pinjekerner er fedtstof:-)?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • gastrosita

      Jo selvfølgelig er det det, der må være sket en bøvs i linjerne…. tak fordi du gjorde mig opmærksom.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

den smager såååå godt