Grønkåls suppe og Chips “Sense” – Gastrosita
Hvid vintersuppe

Grønkåls suppe og Chips “Sense”

img_0341

Jeg har de sidste 2 måneder haft fornøjelsen af at rejse landet rundt og afholder madskoler for nogle helt fantastiske mennesker.

På disse madskoler har vi lavet retter fra den nye Sense kogebog: Festligeretter med Sense og juleretter til julebordet.

Ens for alle arrangementer, er den kærlighed, dedikation man mærker fra Sensekonsulenterne og deres medlemmer, det er helt unikt. Man mærker et sammenhold og et bånd, en støtte mellem medlemmer også er det de vildeste resultater jeg ser derude.

Derfor er denne suppe også dedikeret til alle jer skønne senesere som følger Sense slank med sund fornuft og alle jer konsulenter. Tak for et godt samarbejde i 2016 glæder mig til 2017.

Denne suppe er stort set lavet af de råvarer og rester jeg havde til overs  fra vores Sense julefrokost, dog med undtagelse af svinekoteletten, som sagtens kan erstattes med rester af en juleskinke og et par tilføjelser.

Råvarer:

img_0321 img_0322

Til 2 personer

1 løg

3 små fed hvidløg

3 salvie blade

2 spsk oliven olie

1/2 citron

1 dl hvidvin

1/2 håndfuld dild

4 stilke grønkål

1/2 knold selleri

1/2 squass

1 dl frosne ærter

1 boullion terning

3 dl vand

Frisk kværnet peber

1 avocado

 

Sådan gør du

snit salvie, løg og hvidløg fint og svits i olie sammen uden at det tager farve, læg gerne låg på og skru ned på 2-3. Skræld og skær knoldselleri i små tern og kom det i gryden og lad det svitse med under låg i ca 2-3 minutter. Kom hvidvin og boullion terning ved g lad det små simre i et par minutter før du hælder vandet og squash tern i. Lad det nu små koge i 20 minutter.

**mens grøntsagerne koger kan du lave grønkålschips, se opskrift nedenfor.

 

Efter 20 minutter fjernes bladene fra grønkål og stok smides ud, dild hakkes meget groft og det hele kommes op i gryden sammen med ærter og sort peber og saften fra den halve citron. Lad det få et lille opkog, men lad det ikke koge mere end 2min. Ellers får du en meget brunlig suppe.. istedet for dejlig grøn.

Avocadoen skal nu bruges til at gøre suppen cremet, skær den midt over, fjern sten og skrald og skær i tern. Stavblend og server med Topping og svin i tern

Topping

img_0324

Jeg har brugt resterne fra en svineotelet på skaft fra i går aftes, men ideelt vil være resterne af juleskinken med sprød sværd fra Kogebogen ; Festlige retterne Sense

Du skal bruge

2 stokke grønkål

1 tsk flagesalt

1-2 spsk oliven olie

6 valnødder

150g svinekotelet eller skinke rester

Sæt ovnen på 180 grader varmluft, træk bladene af stokken, kom olie og salt på bladene og massere. Læg bladene på bagepapir og på en rist i ovnen i 10-12 minutter , holde øje alle ovne er forskellige

skær kødet i tern og rist på tør pande, hak valnødder groft.

Top og anret din suppe.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvid vintersuppe