porchetta m/ fløde kartofler og bælg salat

Grilllet kødboller og spidskål med tahin og estragon creme

IMG_20160722_075702

Min Sensekur madplan: Lørdag, Grillet spidskål og kødboller

Denne ret skulle have været frikadeller med stuvet spidskål, men da jeg havde optøet mine to pakker hakket kød i køleskabet og skulle i gang. Så var det ikke 2 pakker med kalv og flæsk, men en med hakket kylling og en med hakket oksekød.

Så jeg skiftede kurs, og gik mod mellemøsten….. og det blev bare godt. Dagen efter fik vi grillet spidskål igen, med samme topping. Denne gang bare som en lille salat før hovedretten..

 

Til 4 personer

Arbejdstid 30 minutter

 

Grillet kødboller

200g oksefars

200g kylling fars

1 tsk. salt

1 tsk. røgetpaprika

1/2 tsk. frisk kværnet peber

1/2 tsk. gurkemeje

1 tsk. spidskommen

1 knivspids kanel

1 spsk. løgpulver

1 spsk havregryn

1 spsk. hvedemel

 

Kom de to slags hakket kød i en skål, rør dem længe og grundigt med salt , tilsæt alle krydderier og rør igen grundigt. Det her tager 10 minutter. Tilsæt nu æg og rør, kom nu hvedemel og havregryn i. Form nu 24 kødboller, sørg for at de er faste og runde. Kom kødbollerne på tallerken og på køl en times tid. Inden de skal på grillen sættes der 3 på hvert spyd. Jeg grillede først i foliebakke, 2 minutter også ud på risten på indirekte varme.

 

Tahin dressing

1/2 dåse kikærter + 1/2 dl af væsken fra dåsen (kikærtevand)

2 spsk. tahin

1/2 fed hvidløg

1/2 tsk. gurkemeje

1/2 tsk. spidskommen

1/2 tsk. stødt koriander

1 spsk. yuzu saft – Citron saft kan også bruges

Stavblend det hele og smag til med salt .

 

Estragon creme

1 dl. fraiche 5%

1 spsk. bearnaise essens

1 spsk mayonaise

1/2 tsk. dijon senep

1 tsk. tørret estragon

1 spsk hakket frisk estragon

1 spsk. hakket kørvel

Rør alle ingredienser sammen og smag til med salt.

 

Grillet spidskål

1 spidskål

2 spsk olie

1/2 citron

salt og peber

 

Del spidskål i 4 kvarte, gnid med olie og citronsaft, salt og peber. Grillpå grillen ca. 3-5 minutter på alle 3 sider.

 

Anret den grillet kål med tahin dressing og estragon creme, tør ristet græskarkerner og solsikkefrø, og en ordentlig håndfuld friske urter. Jeg var i haven og hente bronze fennikel, kørvel, persille, oregano, kørvel og rød skovsyre

 

Til sense talleknen:

Håndfuld 1-2: Grillet spidskål

Håndfuld 3: 5 kødboller

Håndfuld 4: ingen

Fedt: Tahin, mayonaise, olivenolie , der er ca. 2 spsk. samlet

Mælkerationen: den er lille da der deles 1 dl. mellem 4

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

porchetta m/ fløde kartofler og bælg salat