Grillet skafte kotelet, svampe, fløde og grillet kål – Gastrosita
Broccoli tærte og råkost salat

Grillet skafte kotelet, svampe, fløde og grillet kål

img_1257

Grillet skaft kotelet, svampe i fløde og ovnbagt spidskål 4 personer

I går var endnu en pragtfuld og solrig dag, og kl. Halv seks var der stadig 14 grader på terassen…. Så jeg trak kappen af grillen, og smækkede kål og gris på den… retten plejer ellers at blive lavet på komfuret, men foråret er her, det blæste ikke halv pelikan, og det var rigtig rart med solen og en grill tang i hånden.

img_1248

Opskriften er til  personer , Tid; 40 min

4 svine koteletter m. Skaft
350 g champignon
2 løg
2 spsk smør
1 spsk maizena
1 hønse boullion
3 dl vand
1 dl fløde
2 dl letmælk
1 spidskål (på madplanen for uge 15, har du 1/2 rødt og 1/2 hvidt spidskål til overs fra onsdag, brug det)
2 spsk olie

Snit løg i tern, skær champignon i kvarte, er de meget store så i 1/6 dele, sådan at der er nogenlunde samme størrelse på dem. Kom 2 spsk smør på panden svits løg uden de tager farve 1 par minutter, kom champignong på panden, og lad dem nu ligge uden at røre rundt og vende dem hele tiden, lad dem ligge 2 minutter før du vender rundt og gentag så, det skal svitse sammen i ca 8-10 minutter. Krydre med salt og peber, og drys så maizena mel henover, vend godt rundt. Hæld så vand på ok smuldre boullion terning i. Lad det koge op, kom så mælk og fløde i og lad det simre i 5-6 minutter ….
Del spidskålet i 4 både, pensel med oliven olie og krydre godt med salt og peber. Sæt ovnen på gril. På en bage plade med bagepapir, stilles kål både, midt i ovnen og grilles i 6-8 min. Der skal være bid og lid sorte kanter.

Har du en grill pande, så brug den til koteletterne, men først skal de krydres godt på begge sider med salt og peber. Så skal grill panden varmes rigtig godt op, den skal være brændende varm. Grill nu sådan at de får ca. 4 minutter på begge sider, lad dem hvile et par minutter inden du servere… kom lidt frisk hakket urter på toppen.

Jeg grillede vores koteletter og kål, tiden er stortest den samme. Steger du på almindelig pande skal du bruge 2 spsk olie ekstra og tæller med.

Nu har vi jo en dejlige pige på 4 og hun er ikke til grillet eller bagt kål, men får i stedet en skål med rå spidskål, det synes hun smager skønt, også får hun også ovnbagte kartofler til.

Sense madkassen:

Hf 1: champignon og løg

Hf 2: 1/4 spidskål

Hf 3: 200g svinekotelet

Hf 4: ingen

Fedt 2 spsk fløde, 1/2 spsk smør, 1/2 spsk oliven olie

1/2 dl af dagens mælke ration

Retten er til 4 personer og koster ca 110,00 kr. for 4.

img_1256

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Broccoli tærte og råkost salat