Karbonader m. Blomkåls bearnaise

Grillet mørbrad m. fransksauce

img_1872
Sense kur madplan, Fredag: Grillet mørbrad m. Fransksauce

Hurtig gæste mad og en fantastisk ret til grillen. Jeg er rigtig glad for denne ret, det har været en familie klassiker hos familien i Horsens, og min skønne storesøster er opfinderen på denne. Jeg har modificeret og skåret i kalorierne og fedt indholdet. Den oprindelige sauce opskrift indeholder nemlig 4 dl fløde og 3 spsk. 36% cremefraiche.  Mørbraden må gerne ligge et helt døgn i marinaden, men en time er skam også ok.

 

Tid: mindst 1 time marinering, gerne 1 døgn, arbejds tid 40min

Det skal du bruge
600-800g svinemørbrad
4 spsk soya
2 spsk olivenolie
2 spsk hakket persille
2 fed hvidløg
Peber
4 rødbeder
2 stor løg
6 fed hvidløg
2 tsk estragon
16 asparges
8 mellem store kartofler
2 spsk oliven olie
Salt
3dl minimælk
2 hønse boullion
2 spsk sød sennep
10 spsk. Fløde
3 spsk. Fraiche 6%

Afpuds mørbraden, dvs. du skære sener og hinder bort. Bland Soya, olivenolie, peber, presset hvidløg og fint hakket persille, læg mørbraden og lagen i en frysepose, pres luften ud af posen og bind knude. læg på køl mindst en time. Skræl rødbeder,  kartofler og  løg, skær i både, kom i en fryse pose sammen med 2 spsk. olie, estragon og salt. Læg i et ildfastfad, forsøg at holde rødbeder og løg til den ene side og kartofler til den anden, så slipper du for at alt bliver lyserødt. Bag i 40 min. De sidste 5 min lægges asparges på kartoflerne i ovnen.

Efter mørbraden har trukket, enten grilles den i 15- 20min på indirekte varme, lad den trække i 5 min uden at være tildækket før du skær den i gode tykke skiver. Orker du ikke grillen, steg i ovnen i 20 min ved 180 grader varmluft.

Saucen er super let og lige til, kom mælk, fløde, boullion og sød fransk sennep i en gryde, og opvarm, må ikke bulder koge. lige inden servering, varmes den op til lige under koge punkt og fraiche tilsættes under omrøring, tag den af varmen og server

Hf 1-2 : Asparges, løg, rødbede

Hf 3 120g mørbrad

Fedt: 3,5 spsk fordel på fløde og olie (Så husk at spare til frokost eller morgen.

Mæleration 0,75dl

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Karbonader m. Blomkåls bearnaise