Grillet kylling salat m hvide asparges , Sensekur – Gastrosita
Røg marineret nakkekotelet, broccolisalat, grillet sweet potato

Grillet kylling salat m hvide asparges , Sensekur

img_0314

Sommeren er her, og det betyder for mig skønne salater og masser af friske grøntsager, og gerne fra egn have. Skal dog ærligt indrømme, haven er ikke optimal, og udbyttet er lille pt. Det som har det bedst i haven er min skønne urter, jeg har en gigant bronzefennikel , kæmpe løvstikke, og skøn stor duftende rosmarin og timian. Så har jeg netop af en sød bekendt fået et stort stykke af hendes salvie busk. Mine forskellige mynter, estragon  kæmper jeg med, mens oreganoen bare giver den gas…. og det er jo skønt, jeg elsker at bruge krydderurter, også er de jo fantastiske til at gøre maden smuk og smagfuld.

Friske krydder urter er også essentielt for denne ret, det giver fantastisk smag til kyllingen indefra og er med til at holde den saftig. Jeg har lavet den på grillen, og den har fået en øl dåse med 2 dl i i numsen, også har den stået op i kugle grillen. Kyllingen bliver også fantastisk i ovnen på ryggen 😊

Ingredienser

1 hel kylling
salt
citron
Frisk timian
1 bundt. friske hvide asparges
2 bk blandet salat blade
1 bundt radiser

Sauce:
1 citron økologisk
3 æggeblommer
salt
peber
½ dl fløde
8 spsk. fraiche 9 %

 

Sådan gør du

Krydre kyllingen indevendigt og udvendigt med groft salt og kværnet peber. Kom 2 citron både (øko) ind i kyllingen sammen med frisk timian og evt. andre friske urter, jeg bruger både salvie og bronze fennikel. På grillen stående med en øl i numsen og stående i indirekte varme fik min kylling på 1600g , 1 time og 25 min, i ovn vil den få 1 time og 10 min ved 180 grader varmluft. Er det en 1200g kylling, så er det 1 time og ti på grillen, og 50 min i ovn ved varmluft 180.

De hvide asparges skrælles, men kun i stilk, ikke hovedet af aspargesen, skær ca. cm af bunden på den hvide asparges den er ikke rar at spise, kog i i saltet vand med lidt citron i . Koge tid 3 minutter, afkøl med det samme.

I en kasserolle som kun står på varme 1, piskes æggeblommer m citron saft, salt og peber. Når det skummer godt, pisker du fløde i. Skru op på to mens du stadig pisker, efter 2-3 min røres fraiche i.

Pynt med urter og radises skiver

 

Sense måltid

Hf1-2: salatblade og asparges

Hf3: ca 140 g kylling

Hf4: ikke nogen

Fedt: 3 spsk fordelt på æggeblomme og fløde

2 spsk mælkedressing

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Røg marineret nakkekotelet, broccolisalat, grillet sweet potato