Fattoush og kylling shishkebab

Grillet cheese steak m/ cougetter

img_0585

Sense kur madplan, lørdag: Grillet cheese steak og courgetter HF 1-2, HF 3, ingen HF 4, 3 spsk fedt  Pr. person 

Denne ret lavede jeg på vores ferie i Italien, og er en skøn ret, med masser af god smag, de lette grøntsager og det saftige kød med smeltet ost på toppen, gør det til et sikkert hit hos os. Jeg er ret vild med det lette tilbehør her i sommer varmen. Og med 34 grader ved spise tid, så var dette perfekt. Misforstå mig ikke. Jeg kan altid snuppe en hjemmelavet bearnaise, meen helst i en lidt køligere temperatur.

Det vigtige ved denne ret er at kødet ikke grilles for længe, og at der er høj varme på grillen. Courgetterne som jeg stegte dernede er den helt lyse grønne af slagsen, og kan købes hos dit etniske grønthandler.

 

 

Ingredienser:

4 stk. 180g entrecote

8 spsk. revet mozzarella

1 tsk. estragon

8 cherrytomater

salt,  peber og paprika

2 courgetter

2 løg

1 bakke rucalo

4 spsk. oliven olie

 

Sådan gør du;

Skær courgetter i 2cm tykke skiver, krydre dem med salt peber og paprika og steg dem ved høj varme i olivenolien. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle efter stegning. stege tid ca. 2 min på hver side, eller indtil gyldne.

Giv dine entrecote et lille bank med din hånd, du skal ikke gennem hamre dit kød. Lav et lille snit i kanten, hvor der sidder en lille hinde inden under fedt kante. SÅ undgår du at bøfferne bøjer når de ramme grillen eller panden. Bruger du ikke grill, så tænd din ovn på grill, sørg for den er varm inden du begynder at grille din bøf. krydre dine bøffer med slat, peber og paprika. Læg bøffen på en meget varm grill og grill i 2,5 min, til du har fået flot grille mønster, vend bøffen. læg nu ost på den side som er grillet, samt 3-4 skiver tomat, og grill din bøf i 3-4 minutter.

Anret på fad med ruccalo i bunden, bøffer på toppen og de skønne courgetter. anret evt. med lidt bredbladet persille på toppen. Er du ikke til ost, så kom i stedet 1 store spsk. krydre smør, når bøfferne er lagt på fad. Husk at drysse frisk salt på bøffer inden servering, og meget gerne flage salt.

 

Sense fordeling pr. person

Hf 1-2 tomat, courgette og rucalo

Hf 3 entrecote

Hf 4 ingen

Fedt: 2 spsk ost og 1 spsk olie

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fattoush og kylling shishkebab