Gravad laks med snaps og solbær – Gastrosita
Lyn syltet græskar med rødløg og tranebær.

Gravad laks med snaps og solbær

_20151210_210055

Gravad laks

Jeg bliver lige forundret hver gang, over hvor enkelt og let det er.

At lave gravad laks er super simpelt, men en fantastisk lækker spise.

Jeg har altid forbundet det med højtider, men det er så let og lækkert, at jeg klart vil til at bruge og lave det noget oftere.selv.

En lækkert bræt og en god kniv, ristet surdej, og wasabicreme eller honning og dijon. Either way, super lækkert til gæster.

 

Det her er min jule version, den skal serveres på lørdag sammen ristet surdejsbrød, og en rigtig lækker cremet peberrodscreme, med frysetørret solbær og ristet hasselnødde flager.  (jeg ligger billede op af anretningen efter lørdag)

Til julebordet 14 Personer/ Forret 8 personer

 

Ingredienser :

1kg lakseside

2spsk salt

1,5 spise brun farin

1tsk koriander frø

1tsk fenikelfrø

3 spsk tørret dild

3spsk frysetørret solbær

2cl snaps

Hvis du skal bruge din gravad laks om lørdagen, skal du sørge for at starte onsdag. Gå til din lokale fiskehandler. Køb et stykke af en side laks,  1kg.

Nu skal den i fryseren i 24 timer, optø den i køleskabet. Når laksen er optøet, skyl og soignere. Tør godt med køkkenrulle,  læg den på et bræt, hvor på du har bredt husholdningsfilm ud over. Læg laksen med skind siden ned af.

Rist de hele krydderier på panden og knus i morter eller kaffe kværn.

Bland nu alle ingredienser i en skål, og smør nu med hænderne ud over hele lakse siden. Sørg for at laksen er dækket af den lækre blanding. Pak laksen ind i husholdningsfilm og stil på køl. De første 12 timer med et bræt ovenpå, sådan at laksen kommer lidt i pres. Efter 12 timer fjerner du brættet. Og lader laksen stå endnu 36 timer.

Nu er laksen klar til at blive skåret, jeg kan godt lide lidt tykkere skiver. Så istedet for at skære på skrå og super tyndt, skærer jeg lige ned i ca. 3mm tykkelse.

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lyn syltet græskar med rødløg og tranebær.