På vej mod drømmen

Gravad laks med rødbede og peberrodscreme

img_1143

Graved laks med rødbede salat og peberrodscreme

Jeg er kæmpe fan af gravad laks og efter jeg selv er begyndt at lave det, er det yderst sjældent at jeg køber færdig graved.
Hvorfor? Fordi det er så let og tager så lidt tid at lave. Du skal dog starte minimum 24 timer i forvejen, da laksen skal trække på køl.
Husk at få din fiskehandler til at skrabe skindsiden fri for skæl, med lad skindet sidde på.

Du skal bruge:

1 stykke af en lakseside (500g)
25g salt
25g rør sukker
2 store håndfuld frisk dild ( skylles grundigt)
1 spsk tørret dild
2 nelliker tørret
1 spsk korianderfrø
1/2 spsk. Spidskommen frø
1/2 spsk sennepsfrø
4 allehånde
1 spsk. Tørret fennikel frø
5 peberkorn

I en morter eller kaffekværn knuses alle krydderier. Bland de knuste krydderier med salt, sukker og dild spidser. Vask dilden grundigt så du undgår jordbakterier, lad dilden drypper godt af og hak fint og bland med resten af ingredienser.
Læg laksesiden på et bræt og skær de yderste kanter af, sådan at dit laksestykke er næsten lige tykt over det hele. Læg laksen med skind siden ned af på et stort stykke husholdnings film. Kom nu din gravningsblanding henover sådan at lakse kødet er helt dækket, brug hele blandingen. Pak nu laksen stramt ind i film og læg på køl i minimum 24 timer max 48.
Når laksen skal serveres skrabes krydderierne af, der vil være væske som er trukket ud af fisken.
I en lufttæt beholder kan laksen holde sig i 4-5 dage
Rødbede salat
150g revet rødbede
2 spsk æblecider eddike
1 tsk. Fennikel frø
1/2 tsk salt
1/2 tsk peber
1 tsk rørsukker eller 1 spsk sukrin gold

Knus fennikel frø og bland med salt, peber, rørsukkeret eddike. Vend den revne rødbede med marinade.

Peberrodscreme

1,5 dl fraiche 5%
2 spsk frisk revet peberrod
1 spsk citron saft

Bland alle ingredienser og smag til med salt, den skal rive godt i næsen

Pynt
Karse
Dild
Rødbede spire

Anret på et halv stykke rugbrød. Tip rist rugbrødet og smør med smør
Kom 2 store spsk. rødbede salat på, 3 skiver laks, top med creme og urter.

Eller anret som på billedet ved at lægge en stor skefuld rødbede salat i en lille bunke, hold på salaten med en Skive laks, 1 tsk creme og pynt med urter.

img_1114

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

På vej mod drømmen