Bagt hokaido salat

Græskar humus

3eb9703f-499d-4407-981e-dcdb288d1c96

Jeg elsker humus, og vi får det ofte som en ekstra dip til grøntsags stave til aftensmaden eller frokost bordet. Jeg synes også at det er skønt på brødet undet et par skiver, avocado, roastbeef eller pølse, og i burger…

I den her tilføre græskaret en skøn sød og syrlig smag, og en fedme som gør, at du ikke behøver bruge så meget olie og tahin, men lidt skal du bruge.

 

Ingredienser;

1/2 hokaido græskar

1 dåse kikærter

2 spsk. Tahin

3 spsk. Oliven olie

3 fed hvidløg

1/2 citron

1/2 tsk. Stødt koriander

salt

vand

Sådan gør du;

Tænd ovnen på 200 grader  varmluft. Del græskar i både, sørg for at de ikke er mere end et par cm eller 3 brede, fjern kerner osv. Vend græskar både rundt i 3 spsk. Olivenolie, salt og stødt koriander. Beklæd bageplade med bagepapir , læg græskar her på og bag i ovnen i 30-35 min, de skal være helt møre og bløde.

I en kasserolle med vand bringes de drænet kikærter og hvidløg i kog, lad det koge i 4 min. De bliver det blødere og gør den humus silke blød.

Dræn igen kikærter og hvidløg kom det i din blender sammen med fe møre græskar både. Husk at skrabe græskar kødet af  skrællen. Kom tahin og citron saft i blender og blen den glat. Spæd til med lidt af koge vandet indtil du opnår ønsket tykkelse.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bagt hokaido salat