Græskar Bruschetta m. Chili -tomat creme – Gastrosita
Guleærter med græskar

Græskar Bruschetta m. Chili -tomat creme

ae30456b-7534-4ae5-9c55-c5a1b7a23b74

Ideen kommer fra et stykke smørrebrød som jeg kombinerede til en vegetar på en event i Oslo, der brugte jeg bare sødkartoffel i stedet. Og for et par uger siden testede jeg så et stykke smørristet vesterhavs rugbrød fra Lagkagehuset , med selvsamme kombination til et selskab jeg var hyret til. Og den gik rent hjem ..  Så hjemme i eget køkken igen, og et kvart hokaido lå i skuffen og kiggede, et par dage gammel surdejsbaguette og bum bum bum…. uhhhmm mums, selv manden som går under navnet Kong carne 😉 kunne ikke få armene ned. Den er virkelig lækker denne snack.

Nu har jeg har svært vd at få armene ned, jeg er vild med hokaido græskar,  og denne lille snack eller tapas hapser, klikker virkelig de rigtige bokse af. Den er sød, salt, spicy , sprød, blød og cremet… og det betyder noget, det er den der lille ekstra omsorg, som smages i den perfekte mundfuld, også behøver det ikke tag foreviget at lave….  Lille køligt glas cremant til, og der er lagt op til en dejlig aften eller dag.

Her er hvad du skal bruge: 10 stk.

1/2 surdejs baguette (Lagkagehuset har et virkelig godt et)

1/4 hokaido

2 spsk olivenolie

Frisk timian

Flagesalt

røgwt paprika

1 dl ægte mayonnaise (pisk gerne selv)

1 spsk.  chili tomat pesto (jeg brugte Irmas )

4 spsk. Revet vesterhavs ost

2 spsk. Ristet græskar kerner

 

Sådan gør du:

skær græskaret i 1cm tykke båd skiver, og vend dem i olivenolien, drys med salt og røget paprika. Bag dem i en 180grader varm ovn i 20min.

Rør mayonaisen med 1 spsk. Pesto, rist græskarkerner på en tør panden og afkøl. Skær baguette i 1,5cm tykke skiver og rist. Smør brødet med den rørte mayonnaise , så græskar og top med flagesalt , græskarkerner og revet/høvlet vesterhavsost. Har du lidt frisk timian smager det godt som et sidst finish

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Guleærter med græskar