Glutenfri græskar brownie – Gastrosita
Efterårsgryde med kål og pølser

Glutenfri græskar brownie

57851076-7fce-4a47-b7b9-5603165081b8

Den her brownie slår alt, den er lækker fyldig, lige tilpas klæ og smagen af chokolade og krydderier er en himmelsk rejse henover smagsløgene. Den smager syndigt uden at være det, den trykke på alle deknapper man vil have trykket på OG  Det bedste af det hele er, at den er uden mel, uden raffineret sukker, den indeholder næsten 300g grøntsager, sunde nødder og havregryn,,,, men den snager som den syndigste brownie.

57851076-7fce-4a47-b7b9-5603165081b8

Bruger du Glutenfri havregryn og laktosefri smør, så kan du også forkæle dem me allergier eller dig selv. Hos mig er det min dejlige svigerinde, altid sød og hjælpsom, altid et kæmpe smil på læberne og ikke mindst i øjenene. Tak fordi du er du der ❤️

Græskar brownie uden mel  50 min 
270g Hokaido græskar med skræl
70g  dadler (de store helt friske)
1/2dl kogende vand
70g glutenfri finvalset havregryn , er du ikke gluten allergiker så brug helt almindelige.
1 tsk kanel
1/2 tsk kardemomme
1 tsk vaniljepulver
2 spsk kakao
1/2 spsk bagepulver

3 spsk. Sukrin gold
1/2 spsk revet ingefær
40g smør
70g mørk chokolade 70%
1 stort æg eller 2 små æg
30g valnødder
Skær græskar i både og bag på bagepapir i ovnen ved 200grader varmluft i 25 min, husk bådene skal kun være 2-3 cm brede og uden pulp og kerner. I en kasserolle smeltes smørret sammen 2/3 dele af chokoladen, hak chokoladen groft så smelter den bedre sammen med smør.
Du kan lave den her kage i din foodprocessor eller i din blender.
Mens græskarrene bager, tages stenene ud af de bløde dadler, kom dem i er krus og hæld en dl kogende vand , dæk koppen med en tallerken. Mål havregryn og alle krydderier op og kom dem i en skål og bland dem sammen.
Skær det bagte græskar i stor tern. Kom græskar, dadler, æg og den smeltet chokolade i foodprocessor og kør på medium hastighed. Tilsæt alle de tørre ingredienser inkl. den sidste 3 del af hakket chokolade og til sidst grov hakket valnødder.

Hvis din dej ikke har samme konsistens som en normal brownie dej, tilføj lidt væske. En brownie dej er meget tyk, men ikke formbar ….

Bag i en mini bradepande 15x25cm beklædt med bagepapir i 20min ved 175 grader

 

215369a1-e622-4e17-86d7-87d34ba95e4b

Er du på Sense indeholder hele opskriften

3 håndfulde grønt(1-2)

5 håndfulde4

12 spsk fedt

1/3 af en håndfuld 3 protein

Jeg får 12 stykker ud af den opskrift, så i stykker har du :

1/4 af hf1-2

1/2 hf4 lad os bare tælle det som en og bruge vores fornuft

Hf3 ikke nævneværdigt da det er et æg fordelt på 12 stykker

Fedt: Jeg tæller det som 1 spsk + dekorations topping

Så når jeg snupper sådan et stykke med en  rimelig god kaffe latte til aftenskaffen, så har jeg ikke spist Hf4 til et af mine måltider, sparet 2 spsk. Fedt i løbet af dagen. Så spiser jeg med god samvittighed

Husk hvis du som jeg har dekoreret med 20g chokoalade smeltet med 10g smør på hele kagen,  og 1halv valnød på hvert stykke, at det skal tælles med

4 kommentarer

 • Tina

  Hej, min “dej”var en meget tæt masse at smøre ud( som en dej der skal trilles til raw kugler) og da jeg endelig fik den trukket rundt i den lille bradepande var den kun 0,5-1 cm høj og det blev den ved med at være !! Smagen var god men det var som tør rugbrød … hvad har jeg gjort forkert ??

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • gastrosita

   Hej Tina,
   Dejen er som en brownie dej, og ja den skal smøres ud, og i en meget lille bradepande, mener jeg har sat mål på. Jeg brugte et l-xl økologisk æg, og mit mine græskarbåde var møre og saftige. Jeg sidder og gennemgår opskriften, og kan ikke se hvad du skulle have gjort forkert. Min er lækker og svampet også dag to og tre.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mona Stengaard Jensen

  Helt fantastisk kage 🙂 Den holder alt hvad du skriver om den. Den bedste kage jeg har smagt, af den sunde slags.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • gastrosita

   Hej Mona,

   Jeg kunne ikke være mere enig, den er så lækker og chokolade smovse, så fedt du skriver, og del den endelig opskriften.
   Også et lille tip til dig og dem som læser kommentarerne. Den er fantastisk at bruge til hindbær cheesecake 🙂
   Rigtig god dag

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Efterårsgryde med kål og pølser