Sense- venlige Glutenfri fastelavnsboller – Gastrosita
Glutenfri fastelavnsboller

Sense- venlige Glutenfri fastelavnsboller

img_1324
Fastelavnsboller er for mig en skøn lille traditions mundfuld, sammen med alle de skønne små udklædte børn… og nu hvor jeg har min egen lille 4 årig, som er meget glad for at blive udklædt, bliver jeg da også udfordret rent kreativt ….. sandheden er, jeg aner skiisme ikke hvad jeg skal gøre… Olivia vil gerne klædes ud som Uline eller Oline, det er en af karaktererne i “Pyjamasheltene”, en pige som er helt med uglel evner … det er bare ikke helt et “off the rack” kostume… og mine evner med papmache, symaskine og limpistol, er livsfarlige for både mig og omverden… og smukt bliver det aldrig, hvilket er ret syndt for vores datter, fordi hun tror faktisk, at hendes mor kan. Så i dag, skal internettet gennemsøges for det kostume… ellers må jeg til en skrædder, eller overtale hende til at klæde sig ud som noget andet… Nu skal vi snakke fastelavnsboller… Grunden til denne opskrift , ja der er faktisk to. Min svigerinde er laktose og gluten intolerant, så nu vi inviteres til fødselsdag med kagebord, er det en lidt større udfordring end, hvis det var til middag. Derfor lavede jeg disse med laktosefri smør, mælk og fløde i fyldet…. Den anden er at jeg godt kan lide egenskaberne i boghvede, det er langsomt kulhydrater, alt afhængig af hvilken form du anvender den, så har den en positiv virkning på hudceller, blodcirkulationen, modvirker ødemer og meget andet… det er en Google rejse du selv skal tag. Og den tredje jeg vill gerne lave en Sense venlig opskrift som kan bruges af alle de som følger Sense slank med sund fornuft uden at sprænger madkassens budget… og det synes jeg lykkes rigtig godt. Jeg lavede 2 forskellige opskrifter i går, den ene hvor jeg envendte sukrin istedet for rørsukker, sådan at den også var sukkerfri….

FASTELAVNSBOLLER
Gluten og laktosefri fastelavnsboller (vandbakkelse)

12 boller

2,5 dl vand
60g smør /laktose fri, du kan også bruge kokossmør/olie 55g
120 boghvede mel
4 æg
1/2 tsk vaniljepulver
1 spsk sukrin eller rør sukker

Opvarm ovn til 200 grader. Smelt smørret i vandet i gryde, kom melet i mens du røre hurtigt og grundigt. Lad det køle to min mens du vender let rundt. Tag nu elpisker og pisk 1 æg i af gangen… på en plade med bagepapir lægges med 12 klatter ved at bruge 2 spiseskeer . Eller lom på sprøjte pose. Bag ved 200 i 20-30 min … hos mig tog det 27min.r

img_0514

Fyld:
Hjemmelavet kagecreme med vanilje, hindbær og flødeskum … De er gode med og uden fyld, prøv også med creme i og smeltet chokolade på toppen

Kagecreme;

1/2 tsk. Vanilje pulver (fx urtekrams)

3 spsk rørsukker eller sukrin gold
2 æggeblommer
20g maizena majsstivelse
2dl minimælk eller sødmælk, hvis du ikke tænker i kalorier

Bland vaniljepulver med sukker og æggeblommerne i en skål. Rør maizena ud i 1/2 dl af mælken og kom det i æggeblandingen. Rør det godt sammen til en helt jævn, klistret masse.
Varm resten af mælken op sammen med den tomme vaniljestang til lige under kogepunktet. Tilsæt da æggeblandingen under kraftig piskning. Stil blusset på medium varme, men nok til at cremen kan komme op at koge. Forsæt med at piske godt i cremen indtil den tykner og slår tydelige bobler. Når den slår bobler, så lad den koge yderligere 20 sekunder og tag da gryden af varmen og hæld cremen i en ren skål til afkøling. Fisk vaniljestangen op og kassér den. Dæk cremen til med husholdningsfilm, som trykkes helt ned på overfladen af cremen, så der ikke dannes kondens. Og stil på køl

ELLER

Prøv også at udelukker vanilje og rørsukker og fyld dem med rejesalat eller svampe stuvning …

Husk er du ikke laktose intolerant, så brug bare almindelig smør , min svigerinde er bare 😄

Sense

En bolle uden fyld indeholder 1/3 af en spsk fedt og lidt over en halv håndfuld4 hvis du anvender sukrin gold … kage cremen tæller i mælk, og kommer du chokolade på toppen er det fedt😀 Rigtig god fornøjelse

Så en bolle med creme, 1spsk flødeskum;

1/2hf4

2 spsk fedt

Så ved du hvad du skal spare i løbet af dagen….

img_0517

2 kommentarer

 • Total 90’er flashback, min mor syede også vores kostumer 😀

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • gastrosita

   Ja, det gjorde min ikke, men hun lavede meget mad, og rigtig god mad…. så det går jo godt hånd i hånd ligesom… vandbakkelser og hjemmelavet kostume back to the 80’s

   😀👍

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Glutenfri fastelavnsboller